AYM'nin durdurma kararı verdiği inşaata Erdoğan ziyareti

AYM'nin durdurma kararı verdiği inşaata Erdoğan ziyareti

Erdoğan, AYM'nin iptal kararına rağmen inşaatı devam Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nü ziyaret edecek.

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) iptal kararı verdiği ve Van Gölü kıyısında yapımına başlanan Cumhurbaşkanlığı Köşkü inşaatını ziyaret edeceği belirtiliyor.

Van Gölü kıyısında yapımına başlanan Cumhurbaşkanlığı Köşkü için torba yasa ile getirilen kanun AYM'nin kararı ile iptal edilmiş, bunun ardından inşaatın durdurulması gündeme gelmişti.

Yeniçağ'dan Erdem Avşar'ın haberine göre; AYM'nin kararı ile inşaatın akıbeti soru işaretlerine neden olurken yeni bir gelişme yaşandı. Söz konusu yasa için AYM'nin iptal kararı vermesinin ardından durdurulması beklenen inşaatı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret edeceği öğrenildi. "Malazgirt Zaferi"nin 948. yıl dönümü için Ahlat'a gidecek olan Erdoğan'ın buradaki programı kapsamında inşaat alanını ziyaret etmesi bekleniyor. Erdoğan'ın inşaat alanını ziyareti ise AYM'nin iptal kararına rağmen inşaatın devam edeceği şeklinde yorumlandı.

Ocak ayında çıkarılan “torba yasa”daki Kıyı Yasası’na yeni bir madde ve krokiler eklenmişti. Sözkonusu madde ile Ahlat’ta yapımına başlanan Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Kıyı Yasası’ndaki sınırlamalardan muaf tutulmuştu. CHP’nin başvurusu üzerine AYM, Van Gölü sahiline inşaa edilmekte olan Cumhurbaşkanlığı Köşkü için kıyının doldurulmasına, kazı yapılmasına, değiştirilmesine, duvar, çit, parmaklık gibi engeller oluşturulmasına izin veren yasa maddesini iptal etmişti. Bunun yanı sıra “köşk alanının” gösterildiği kroki de iptal edilmişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.