Ayhan Bilgen’in partisi, kuruluş dilekçesini bakanlığa teslim etti

Ayhan Bilgen’in partisi, kuruluş dilekçesini bakanlığa teslim etti

.

A+A-

HDP’den istifa etmesinin ardından ‘Sessizlerin Sesi Hareketi’ni başlatan eski Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen'in öncülüğündeki siyasi parti kurma çalışmalarında sona gelindi. Türkiye’nin Sesi Partisi’nin kuruluş dilekçeleri İçişleri Bakanlığı’na teslim edildi.

Kısaltması ‘SES’ olan partinin kurucu başkanı Ayhan Bilgen olurken, bakanlığa 31 kurucu üye ile başvuru yapıldı.

Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre; Partinin kurmayları dilekçelerini teslim etmeden önce İçişleri Bakanlığı önünde açıklama yaptı. Partinin kurucuları arasında yer alan, HDP’den 2018 yılında istifa eden eski İzmir Milletvekili ve eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, “Yeni bir siyaset kurmak üzere İçişleri Bakanlığı önüne geldik. Ülkemizdeki durumu biliyorsunuz. Ülkede hakkın hukukun adaletin askıya alındığı, ülkemizdeki mevcut durum nedeniyle muhalefetin siyaset üretemediği, politikalar üretemediği bir durum yaşıyoruz. Bu da yeni bir siyaset zeminine ihtiyaç olduğunu ortaya koydu. Altı aylık çalışmanın sonunda Türkiye’nin Sesi Partisi’nin kurulmasına karar verdik” dedi.

Ortak akılla parti programını oluşturduklarını, programda, “ülkemizin nasıl bir demokrasiyle yönetilmesi gerektiğini, nasıl bir hak, hukuk ve adaletin tesis edileceği hususlarında ülkemizin temel meselelerinin nasıl çözüleceği konusunda ileri tanımlamalar”ın söz konusu olduğunu belirten Doğan şu ifadeleri kullandı:

“Kurduğumuz parti yeni bir zeminde demokrasiyi aramak, demokrasiyi geliştirmek, halkın taleplerini karşılamakla ilgili demokratik bir partidir. Hiçbir partinin ne karşısında yer alan bir siyasi tutumu ne de devamı niteliğinde bir partidir.”

Açıklamanın ardından Türkiye’nin Sesi Partisi’nin kurucuları başvuru dilekçelerini teslim etmek üzere bakanlığa giriş yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.