Ayhan Bilgen’den ‘yeni parti’ ve ‘Demirtaş’ iddialarına yanıt!

Ayhan Bilgen’den ‘yeni parti’ ve ‘Demirtaş’ iddialarına yanıt!

.

A+A-

Kars Belediye Başkanı görevindeyken Kobani soruşturması çerçevesinde tutuklanan ve son zamanlarda yeni parti kuracağı iddialarıyla gündeme gelen Ayhan Bilgen, konuyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Ayhan Bilgen, yeni bir paradigma geliştirilmesi gerektiğini söyleyerek "Bunu bir platforma ya da hareket mi yoksa bir partiye mi dönüşmesi gerektiği toplumsal karşılığı ile şekillenecektir” ifadesini kullandı.

Ayhan Bilgen, tutuklanmasının ardından HDP’yi eleştiren cümleleri ile gündeme gelmiş ve ardından mevcut partilerin siyaset anlayışını yetersiz bulduğunu ifade ederek yeni bir muhalefet tarzına işaret etmişti.

Ayhan Bilgen yaptığı röportajda, 18 Ocak'ta söylediği "Türkiye'de yeni bir fikir ve tarza ihtiyaç var" açıklamasıyla ilgili soruya ise Bilgen şu yanıtı verdi:

"Türkiye sorunlarını dış baskılarla değil, iç dinamik ve dengelerle çözmesi her zamankinden daha zorunlu hale geldiği bir döneme giriyoruz. Bunun fikri çerçevesine toplumsal zeminlerde tartışarak Türkiye'nin ihtiyaç ve yol haritasını birlikte geliştireceğiz. Bunu bir platforma ya da hareket mi yoksa bir partiye mi dönüşmesi gerektiği toplumsal karşılığı ile şekillenecektir. Suriye'de yaşanacak muhtemel gelişmelerin Türkiye'de yaşayan Kürtleri de Türkleri de rehin almasına izin vermemeliyiz."

“Sorunun muhattabı Selahattin Demirtaş olmakla birlikte…”

Bilgen kendisine sorulan "Sizin HDP'nin başkanlığına geçmenizi Selahattin Demirtaş engelledi. Demirtaş neden karşı çıkmış olabilir?" sorusuna şöyle karşılık verdi:

“Sorunun muhattabı Selahattin Demirtaş olmakla birlikte Türkiye siyasetindeki lider merkezli siyasetin psikolojik etkisinin belirleyici olduğu kanaatindeyim. Liderlik konusunun Max Weber'in karizma tarifiyle değil, toplumsal siyaset penceresinden ele almayı önemsiyorum. Kişilere endeksli siyasi beklenti ve planlamaların partileri felç ettiğini, toplumu pasifize ettiğini ve kurtarıcı bekleyen bir yere ittiğini düşünüyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.