Avukatlardan Tahir Elçi açıklaması: Cinayet tüm yönleriyle açığa çıkarılmalı

Avukatlardan Tahir Elçi açıklaması: Cinayet tüm yönleriyle açığa çıkarılmalı

.

A+A-

Gaziantep’te avukatlar, Tahir Elçi’nin ölüm yıldönümünün yaklaşması ve yargılamanın seyri ile ilgili yaptığı açıklamada “Cinayetin tüm yönleriyle açığa çıkartılması" çağrısında bulundu.

Gaziantep’te avukatlar, Tahir Elçi’nin ölüm yıldönümünün yaklaşması nedeniyle adliye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, hukuksuzluktan beslenen bir güruhun, gerçeğin aydınlığa çıkmaması için mücadele ettiği ifade edildi.

‘BARIŞ İÇİN YILMADAN MÜCADELE ETTİ’

Açıklamayı okuyan Avukat Yakup Doğan, Tahir Elçi’nin 1990’lardan itibaren işkence gören, zorla kaybedilen kişiler, barış ve insan hakları için yılmadan mücadele verdiğini belirtti. “Silah, çatışma, savaş istemiyoruz” diyen Elçi’nin savaş isteyenler ve onların tetikçileri tarafından öldürüldüğünü söyleyen Doğan, “Geçen altı yıl boyunca savaş ve çatışma isteyenler durdukları yerde durmaya, yanlışı bu ülkenin insanlarına dayatmaya devam ediyorlar. Hukuksuzluktan beslenen bu güruh, katillerin açığa çıkmaması için başta Tahir Elçi’nin davası olmak üzere failin karanlık kaldığı tüm dosyaları dizayn etmeye ve gerçeklerin aydınlığa çıkmaması için mücadele ediyorlar” dedi.

‘ELÇİ’NİN ÖLDÜRÜLMESİ CEZASIZ KALMAMALIDIR’

Elçi’nin ölümünün aydınlatılması için başlatılan soruşturmanın uzun yıllara yayıldığını ve neredeyse beş yılın ardından hazırlanan iddianame ile yargılamanın başladığını vurgulayan Doğan, yapılan yargılamada da aynı politikanın izlenerek dosyanın zamana bırakılmaya çalışıldığını ifade etti. Gerçek sanıkların saklanması adına yargının elinden geldiğini yaptığını anlatan Doğan, “Türkiye insan hakları hareketini derinden yaralayan bu cinayetin tüm yönleriyle açığa çıkartılması gerek. Tahir Elçi’nin öldürülmesi asla cezasız kalmamalıdır. Tahir Elçi’nin hak savunucusu avukatlık pratiğini, mirasını ve davasını sahiplenerek mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.