Avukat Müzeyyen Boylu'yu öldüren Issı’nın cezası onandı

Avukat Müzeyyen Boylu'yu öldüren Issı’nın cezası onandı

.

A+A-

İstinaf Mahkemesi, boşanma aşamasında olan eşi avukat Müzeyyen Boylu’yu öldüren Mesut Issı’ya yerel mahkemenin verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı. 

Diyarbakır'da 19 Mayıs 2019'da boşanma aşamasındaki avukat eşi Müzeyyen Boylu'yu silahla öldüren doktor Mesut Issı’ya "Kasten öldürme" suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası onandı.

Diyarbakır 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin Issı’ya "Kasten öldürme" suçundan verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının ardından Issı’nın avukatı Kutbettin Odabaşı, ilk derece mahkemenin verdiği kararda, Türk Ceza Kanunu’nda yer alan ceza indirim hükümlerini uygulamadığı gerekçesiyle, Boylu’nun avukatları ise sanık Issı’ya "tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi için Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi’ne kararın bozulması istemiyle istinaf başvurusu yaptı. 

Yerel mahkemenin 28 Eylül’de verdiği kararı değerlendiren Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, ilk derece mahkemenin kararında bir isabetsizlik bulunmadığını belirterek, itiraz başvurularını reddetti.

TWİTTER’DEN DUYURDULAR

Boylu’nun öldürülmesinin ardından kadın avukatların twitter’da açtığı Müzeyyen Boylu için adalet adlı hesapta kararın bozulduğunu duyuruldu. Anonim hesaptan yapılan açıklamada, “Müzeyyen Boylu faili Mesut Issı hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi tarafından onandı” diye belirtildi. 

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde, 20 Eylül 2019 tarihinde Mesut Issı ile boşanma aşamasında olan Müzeyyen Boylu, çocuklarını okuldan almaya gitti. Okul önüne gelen Issı burada karşılaştığı Boylu'ya, silahla ateş etti. Boylu, vücuduna isabet eden 11 kurşunla olay yerinde yaşamını yitirdi.

CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRMEDEN CEZA İSTEDİLER

Bir süre saklandıktan sonra teslim olan Issı hakkında, "tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Karar duruşmasında Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Remzi Atalay ve Müzeyyen Boylu’nun ailesinin avukatları sanık Issı'nın iddianamede geçen "tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme" suçundan cezalandırılmasını talep etti. 28 Eylül 2020’de karara bağlanan dosyada mahkeme, Issı’ya "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.