Avrupa Sosyalistler Partisi: Demirtaş Serbest Bırakılsın

Avrupa Sosyalistler Partisi: Demirtaş Serbest Bırakılsın

Sergei Stanişev "Daha önce söylediğimiz gibi suçlamalar siyasidir ve tek amacı demokratik muhalefeti susturmaktır" dedi.

A+A-

Avrupa Sosyalistler Partisi (PES) Başkanı Sergei Stanişev "Daha önce söylediğimiz gibi suçlamalar siyasidir ve tek amacı demokratik muhalefeti susturmaktır" dedi.

Avrupa Sosyalistler Partisi (PES) Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nin HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği tahliye kararının derhal uygulanması ve Demirtaş’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

HDP'den yapılan açıklamaya göre PES Başkanı Sergei Stanişev şunları söyledi: “Türkiye Selahattin’i (Demirtaş) hapiste tutarak, onun haklarını ve Türkiye halkının siyasal haklarını ihlal ediyor. Daha önce söylediğimiz gibi bu suçlamalar siyasidir ve tek amacı demokratik muhalefeti susturmaktır. Demirtaş'ın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.

Selahattin, yalnızca Kürt azınlık için değil, tüm Türk vatandaşları için insan hakları, demokrasi ve özgürlükler için mücadele eden biridir. Tek suçu demokratik, ilerici bir Türkiye için çalışmaktı. Bunun için neredeyse üç yıldır cezaevinde tutuluyor. Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini ihlal ediyor.

PES olarak Türkiye’deki üyelerimiz HDP ve CHP’yi desteklemeye ve haklarına ve üyelerinin haklarına saldırıldığında onların yanında olmaya devam edeceğiz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.