Atom Enerjisi Ajansı: Ukrayna'da nükleer çalışmalara başladık

Atom Enerjisi Ajansı: Ukrayna'da nükleer çalışmalara başladık

.

A+A-

Ukrayna ve Rusya ile ayrı ayrı uzlaşı sağladıklarını belirten Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, bu ülkedeki nükleer güvenlik ve emniyet için gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade etti.

Ukrayna ziyareti sonrası Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan UAEA Başkanı Grossi, Ukrayna'daki gelişmelere değindi.

Ajans Başkanı Grossi, Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşın ardından iki tarafla da görüşerek üçlü bir çalışma şablonu üzerinde uzlaşı sağlanmasının hedeflendiğini ancak daha sonra bu yaklaşımda değişiklik olduğunu kaydetti.

Grossi, hem Rusya hem de Ukrayna tarafıyla yarı uzlaşı sağlandığını, nasıl bir yol izleneceğine ilişkin bir liste oluşturulduğunu ifade ederek şu ifadelere yer verdi:

"Ajans, yardım sağlamaya başladı. Ziyaretim sırasında buradaki farklı yerler için ihtiyaç duyulan çeşitli mobil radyasyon denetim ekipmanlarını beraberimizde götürmüştük. Böylelikle çalışmalarımız başlamış oldu."

Ukrayna için yapılacak çalışmaların çeşitlilik arz ettiğini, hem teknik danışmanlık hem de ihtiyaç duyulan ekipmanların sağlanmasına ilişkin görüşmelerin yapılacağını belirten Grossi, buna ek olarak UAEA'ya üye bazı ülkelerin de yardım etme teklifinde bulunduklarını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.