Atina'dan  'Mavi Vatan' fotoğrafına tepki

Atina'dan 'Mavi Vatan' fotoğrafına tepki

Erdoğan'ın Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ziyaretinde önünde fotoğraf çektirdiği haritaya Yunan basınının ardından Atina'dan da tepki geldi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ziyaretinde önünde fotoğraf çektirdiği haritaya Yunan basınının ardından Atina'dan da tepki geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Bir ülkenin sınır haritası, bir siyasinin istekleri doğrultusunda çizilmez" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları’nı ziyaretinde arkasında görülen Türkiye haritasına Yunanistan’dan tepki geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye kara sularını Girit’e uzanacak ve Yunan adalarını kapsayacak şekilde gösteren ‘Mavi Vatan’ başlıklı harita hakkında “Bir ülkenin sınır haritası, bir siyasinin istekleri doğrultusunda çizilmez, sınır haritaları uluslararası hukuk temelinde şekillenir” dedi.

Fotoğrafın bir halkla ilişkiler hamlesi olduğunu söyleyen Dendias “Türkiye, bölgenin baş belası olarak davranmaya devam ediyor ancak Yunanistan’ın cevap verme gibi bir niyeti yok” ifadelerini kullandı. Alpha radyosuna konuşan Dendias “Bir ülkenin sınır haritası, bir siyasinin istekleri doğrultusunda çizilmez, sınır haritaları uluslararası hukuk temelinde şekillenir” dedi. Dendias ‘Türkiye’nin tek bir kişinin düşünceleri doğrultusunda şekillendiğini’ savunarak, ‘bu durumun Türkiye’nin imajını zedelediği’ yorumu yaptı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.