Atina'dan Ankara'ya: Navtex yasadışı

Atina'dan Ankara'ya: Navtex yasadışı

Türkiye ile Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz gerilimi yeniden tırmanıyor. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Oruç Reis gemisinin Doğu Akdeniz'de sismik araştırma yapması için çıkardığı son Navtex'i 'yasadışı' diye tanımladı.

A+A-

Türkiye’nin Oruç Reis gemisini Meis adasının güneyine sismik araştırma için göndermesine Yunanistan’dan tepki geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Ankara’nın yeni yayınladığı Navtex’i ‘yasadışı’ olarak niteledi.

Açıklamada Türkiye’ye sismik araştırmaya son verme çağrısı yapılırken, Ankara’nın adımları ‘bölgede barış ve güvenliğin altını oyan provokatif, yasadışı eylemler’ olarak nitelendi. Yunan Dışişleri, “Yunanistan herhangi bir şantajı kabul etmeyecektir. Egemenlik haklarını kullanacaktır” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Yunanistan arasında geçtiğimiz hafta patlak veren Meis krizi Almanya’nın devreye girmesiyle yatışsa da, Yunanistan’ın geçen hafta Mısır’la bir anlaşma imzalaması üzerine gerilim yeniden tırmanmıştı. Ankara son olarak, Antalya açıklarında bekleyen Oruç Reis araştırma gemisi için 23 Ağustos’a kadar yeni bir Navtex ilan etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.