Ateşkesin sürdüğü Suriye'de Hurras el Din saldırısı: En az 30 ölü

Ateşkesin sürdüğü Suriye'de Hurras el Din saldırısı: En az 30 ölü

Suriye'nin Hama kenti yakınlarında, muhaliflerin son kalesi konumundaki bölgede, hükümetle yapılan hiçbir ateşkesi tanımayan Hurras el Din, Suriye güçlerine saldırdı

A+A-

Haber Merkezi -  Ateşkes anlaşmasıyla büyük ölçüde dinen Suriye'deki iç savaş çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bir saldırı ile bozuldu. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, taraflar arasında Mart ayında bu yana çıkan en şiddetli çatışma oarak duyurduğu çatışmada, 21 Suriye askeri ile 12 örgüt üyesinin öldüğünü duyurdu.

SALDIRIYA İLİŞKİN SURİYE YÖNETİMİ AÇIKLA YAPMADI

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı destekleyen Rusya ile muhaliflerden yana olan Türkiye arasında Mart ayında varılan anlaşma, Şam'ın İdlib'in kuzeyinde üç ay süren hava ve kara operasyonlarını durdurmuştu. Pazar günü İdlib'e komşu bölgede tansiyon yeniden yükseldi.

euronews'in aktardığı bilgiye göre, Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü ile İdlib'den bir aktivist, muhaliflerin Tanjara köyünün kontrolünü ele geçirdiğini iddia etti. Suriye yönetiminden ise saldırıya ilişkin bir açıklama gelmedi.

HURRAS EL DİN, HÜKÜMETLE YAPILAN HİÇBİR ATEŞKESİ TANIMIYOR

Heyet Tahrir el-Şam'dan kopan El Kaide'nin en radikal örgütlerinden Hurras el Din, hükümetle yapılan hiçbir ateşkesi tanımıyor. Suriye, 2011 yılından bu yana neredeyse yarım milyon insanın hayatına mal olan savaşta, Rusya ve İran'ın desteği ile ülkenin büyük çoğunluğunda kontrolü sağlamayı başardı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.