Arkeolog Merve Kaçmış’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı: Müze müdürü görevden alındı

Arkeolog Merve Kaçmış’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı: Müze müdürü görevden alındı

Antep Müze Müdürlüğü'nde görev yapan sözleşmeli arkeolog Merve Kaçmış’ın 13 Ocak'ta geriye işyerinde yaşadığı sıkıntıları anlatan bir mektup bırakarak Diyarbakır’da hayatına son vermesinin ardından soruşturma başlatıldı.

A+A-

Haber Merkezi- Antep Müze Müdürlüğü'nde görev yapan sözleşmeli arkeolog Merve Kaçmış’ın 13 Ocak'ta geriye işyerinde yaşadığı sıkıntıları anlatan bir mektup bırakarak Diyarbakır’da hayatına son vermesinin ardından soruşturma başlatıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı da Merve Kaçmış'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığını ve bazı çalışanların görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.  

Müdür görevden alındı

Mobbing uygulamakla suçlanan müze müdüresi Emine Öztürk, görevden alındı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Gaziantep Müzesi Müdürlüğü'nde sözleşmeli arkeolog olarak görev yapan personelimiz Merve Kaçmış'ın 13/01/2020 tarihinde Diyarbakır'da hayatına son vermesine ilişkin, sayın Bakanımızın talimatları ile derhal soruşturma başlatılmış ve bazı personel görevden uzaklaştırılmıştır. Konu, Bakanlığımız birimleri tarafından tüm detaylarıyla takip edilmektedir. Merhum Merve Kaçmış'a bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz" denildi.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.