Arap ülkelerin temsilcilerinden Başkan Barzani’ye teşekkür

Arap ülkelerin temsilcilerinden Başkan Barzani’ye teşekkür

.

A+A-

Arap ülkelerinin Erbil’deki temsilci ve konsolosları, Arap ülkeleriyle olan dostluğundan dolayı Başkan Barzani ve Kürdistan Bölgesi’ne teşekkür etti. 

Başkan Mesud Barzani bugün, Filistin'in Erbil Başkonsolosu Nazmi Huzuri, Kuveyt Başkonsolosu Omer el Kindiri, Birleşik Arap Emirlikleri Başkonsolosu Ahmed el Zahri, Mısır Başkonsolosu Muhammed Wecih Hicazi ve Ürdün Konsolosluğu yetkilisi Abdulrahim Hasan’dan oluşan heyetle bir araya geldi.

Yeni yıl dolayısıyla gerçekleşen görüşmede Arap temsilciler, ülkelerinin başkan, emir ve krallarının selamlarını Başkan Barzani’ye iletti.

Temsilciler, Arap ülkeleriyle olan köklü  ilişki ve dostluğundan dolayı Başkan Barzani ve Kürdistan Bölgesi’ne teşekkür etti.

Kürdistan Bölgesi’nin DAİŞ’le savaşta yüzbinlerce Arap göçmene kapılarını açmasından dolayı da teşekkür eden Arap diplomatlar, DAİŞ’in yenilgiye uğratılmasında Kürdistan Peşmerge Güçleri’nin etkili rolünü de takdir etti.

Arap temsilciler, Kürdistan Bölgesi’yle ilişkilerin geliştirilmesinden yana olduklarını belirterek, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların da diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Konuk heyete ziyaretinden dolayı teşekkür eden Başkan Barzani, Kürdistan halkının her zaman, bölge halklarıyla dostane ilişkiler geliştirmek için çaba gösterdiğini, barış ve birlikte yaşam ilkelerini savunduğunu ifade etti.

Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların anayasal çerçevede, Kürdistan Bölgesi’nin statüsüne saygı duyularak diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini kaydeden Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi ile Arap ülkeleri ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Erbil
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.