Arap Dünyası’nın divası Feyruz, Suudi Arabistan’da konser vermeyi reddetti

Arap Dünyası’nın divası Feyruz, Suudi Arabistan’da konser vermeyi reddetti

.

A+A-

Arap dünyasının yaşayan en büyük şarkıcısı Feyruz, Suudi Arabistan'ın insan haklarına saygı göstermediğine dikkat çekerek konser davetini reddetti.

Arap dünyasının divası olarak kabul edilen Lübnanlı sanatçı Feyruz (Fairouz), kendisini konser vermek için ülkesine davet eden Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz ve ülkenin fiili lideri konumundaki oğlu Veliaht Prens Muhammed Bin Salman’ı reddetti. Aralarında Mariah Carey, Justin Bieber, Bruno Mars gibi dünyanın ünlü yıldızları sahne almaları karşılığında milyon dolarları kabul ederken, Arap dünyasının yaşayan en büyük şarkıcısı, krallığın insan haklarına saygı göstermediğine dikkat çekerek bunu kabul etmedi.

Fransız dergisi Telerama‘nın aktardığına göre, bugüne kadar 80 albüm ve dünya çapında 150 milyon plak satışı ile ulaşılması zor bir rekorun sahibi olan 88 yaşındaki Feyruz, Suudi Arabistan Krallığı’nın, kadınlara bakış açısını, insan hakları anlayışını ve başta Cemal Kaşıkçı cinayeti olmak üzere insanlık suçlarını ret gerekçesi olarak gösterdi.

Suudi Arabistan ve veliaht prensi Muhammed bin Selman’ın dünyanın ve Arap dünyasının ünlü isimlerini buluşturma girişimi Feyruz olmadan gerçekleşti. Lübnanlı Nancy Ajram ve Elissa, Tunuslu Latifa Arfaoui, Suriyeliler George Wassouf ve Assala Nasri gibi Arap müziğinin en büyük on iki yıldızı sahne aldıkları salonları doldururken Feyruz’un protestosu ülkede en çok konuşulan konular arasında yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.