Arap Birliği'nden İsrail ve Filistin için uluslararası çağrı!

Arap Birliği'nden İsrail ve Filistin için uluslararası çağrı!

.

A+A-

Arap Birliği, İsrail yönetimi ile Filistin arasında yaşanan son gelişmeleri görüşmek için video konferans yöntemiyle dışişleri bakanları seviyesinde bir toplantı gerçekleştirdi. Üye ülkeler, İsrail ve Filistin için uluslararası kurum ve kuruluşlara çağrıda bulundu.

Yapılan toplantının hedefinin sadece Kudüs’te yaşanan olayları kınamak olmadığını ifade eden Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, asıl amacın dünyaya Filistin’deki durumun bu şekilde sürdürülebilir olmadığını gösteren açık bir mesaj iletmek olduğunu belirtti.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki yapılan toplantıda, İsrail’in Kudüs dosyasını tamamen kapatmak için bir maceraya giriştiğini belirterek, ABD yönetimini saldırılarla ilgili sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Toplatıda söz alan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ise, “Kudüs’te İsrail saldırılarına karşı kutsallarını ve evlerini korumaya çalışan kardeşlerimiz var" dedi.

Öte yandan toplantıda konuşan Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, İsrail’in saldırılarına karşı durmak ve Filistin halkını desteklemek amacıyla birliğe üye ülkelerle alınan ortak bir kararla uluslararası kurum ve kuruluşları konuyla ilgili acil harekete geçmeye çağırdı.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.