Aralarında ENKS’lilerin de bulunduğu 631 tutuklu serbest bırakılıyor

Aralarında ENKS’lilerin de bulunduğu 631 tutuklu serbest bırakılıyor

Aralarında ENKS’lilerin de bulunduğu 631 tutuklu serbest bırakılıyor

A+A-

 

Rojava’da tutuklu bulunan DAİŞ mensupları ile birlikte serbest bırakılanların arasında ENKS’lilerin de olduğu bildirildi.

K24 Kamışlo muhabiri, bugün Özerk Yönetim’in, aralarında cinayetlere bulaşmamış ve cezasının yarısını çekmiş DAİŞ mensuplarının da olduğu 631 tutukluyu serbest bırakacağını aktardı.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Tutuklular Komitesi Üyesi Egid İbrahim, böyle bir kararın ve girişimin Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından yapıldığını, DSG’nin oluşturduğu komitenin 6 ay boyunca ayrıntılı bir şekilde bunun üzerinde araştırma yaptığını söyledi.

Egid İbrahim, açıklamasının devamında, “Bugün serbest bırakılanların suçu ya çok hafif ya güvenlik görevlisiler ya da ihbar sonucu tutuklanmışlar. Uzun süreli ceza çekmelerine gerek kalmadıkları anlaşıldı. Bundan dolayı yapılan araştırma sonucu serbest bırakılıyorlar” dedi.

Özerk Yönetim’e bağlı Asayiş Güçleri tarafından tutuklanan Suriye Ulusal Kürt Konseyi (ENSK) üyeleriyle ilgili de İbrahim, “ENKS üyeleri de serbest bırakılacaklar listesinde var. Ancak konuyla ilgili sorunun çözümü için Özerk Yönetim ile DSG arasında görüşmeler devam ediyor” şeklinde konuştu.

Özerk Yönetim, tutuklularla ilgili 10 Ekim’de genel af kararı çıkarmıştı.

(K24)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.