AP’nin Türkiye Raportörü: Sayısız hukuk hilesine tanık oldum

AP’nin Türkiye Raportörü: Sayısız hukuk hilesine tanık oldum

.

A+A-

Gezi davasını izleyen Avrupa Parlementosu’nun Türkiye raportörü Nacho Sanchez Amor, Osman Kavala’nın tahliye edilmemesine “Hileler gerçeği saklayamayacak. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararına saygı duyulmalı” sözleriyle tepki gösterdi.

Avrupa Birliği'nin yasama organı Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, bugün tefrik edilen (dosyaları ayrılan) Gezi ve çArşı davasını izledi.

Duruşma sonrasında Twitter’dan açıklama yapan Amor, Osman Kavala’nın tahliye edilmemesine tepki gösterdi, “Yargı süreciyle alay ediliyor” dedi. Osman Kavala’nın eşi Ayşe Buğra’yla bir fotoğraf paylaştı.

Amor, açıklamasında "Bugün Osman Kavala'nın duruşması için Çağlayan adliyesindeydim ve 'yasal süreçle alay' olarak tanımlayabileceğim bu süreçte yapılan bilmem kaçıncı kanuni hileye tanık oldum: Mantıksız olarak birleştirilmelerinin ardından hakim tekrar Gezi davasının ayrılmasına karar verdi" diye yazdı.

Amor, "Bütün bu oyunlar gerçeği saklamayacak” dedikten sonra da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararına uyulması gerektiğini belirtti.

Amor Ayşe Buğra’yla paylaştığı fotoğrafa da "Tüm desteğimi Osman Kavala, diğer sanıklar ve onların dost ve ailelerine veriyorum. Özellikle de eşinin haksız olarak hapis yatırılması sebebiyle acı çeken Ayşe Buğra'ya" notunu düştü.

Paylaşımını “OsmanKavalaÖzgürlük” etiketiyle noktaladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.