AP'den Erdoğan'a kayyım mektubu

AP'den Erdoğan'a kayyım mektubu

Avrupa Parlamentosu'ndan 46 milletvekili, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik açık bir mektup yayımlayarak kayyımlara tepki gösterdi. Mektupta muhalefete yapılan baskılara son verilmesi istendi.

A+A-

İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin, Diyarbakır ve Van büyükşehir belediye eş başkanlarının görevden alınarak yerine kayyım atanmasının ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin başlattığı eylemler 27. gününde çeşitli kentlerde sürüyor.

 

Avrupa Parlamentosu’nda (AP) 46 milletvekili, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik bir mektup yayımlayarak muhalefete yapılan baskılara son verilmesini istedi.

 

AP’de 46 milletvekili, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik kayyım atamalarına tepki gösteren bir mektup yayımladı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezaya da atıfta bulunulan mektupta, “Son gelişmelerden olağanüstü şekilde endişe duyduğumuz için size yazıyoruz. Hür ve bağımsız seçimler modern demokrasinin temel prensibidir. Şimdi bahanelerle üç kentte ortaya çıkan seçim sonuçları tanınmıyor. Türkiye hükümetinden isteğimiz HDP ve CHP üyelerine yönelik saldırılara son verilmesi, seçim sonuçlarının tanınması ve Türkiye’de muhalefete yönelik baskılara son verilmesidir” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.