AP Türkiye Raportörü'nden Cumartesi Anneleri'ne ziyaret

AP Türkiye Raportörü'nden Cumartesi Anneleri'ne ziyaret

.

A+A-

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Nacho Sánchez Amor, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde Cumartesi Anneleri’ni ziyaret etti.

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Nacho Sánchez Amor, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’ne Cumartesi Anneleri’ne dayanışma ziyaretinde bulundu.

Amor, burada yaptığı açıklamada, “Cumartesi Anneleri'nin hakları var, bu hakları kullanıyorlar ve ben Türkiye’de yargının bu hakları koruduğunu bilmek isterim, yetkililerin yarattığı korkuyu koruduğunu değil" ifadelerini kullandı.

Görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada Amor, "Cumartesi Anneleri anayasal haklarını kullanıyor, gözaltında kaybedilenlerin akıbetini öğrenmek için uzun yıllardır mücadele veriyorlar. Sadece hakikat talep eden bu insanlardan yetkililer niye korkuyor, topluma tehdit olarak nasıl değerlendiriyor, anlamakta güçlük çekiyorum." dedi.

Ayrıca Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Nacho Sánchez Amor, Cumartesi Anneleri'nin 21 Eylül’de Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde yapmak istedikleri basın açıklamasının engellenmesi ve 16 kişinin gözaltına alınmasını eleştirdi.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.