Ankara'dan İsveç'e Mazlum Abdi notası

Ankara'dan İsveç'e Mazlum Abdi notası

.

A+A-

İsveç'in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak, Savunma Bakanı Peter Hultqvist'in DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi ile görüşmesinden dolayı duyulan rahatsızlık iletildi.

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi ve Özerk Yönetim Eşbaşkan Yardımcısı Bedran Çiya Kurd, dün İsveç Savunma Bakanı Peter Holtqvist ile video konferans yöntemi ile görüşmüştü.

İsveç’in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström bugün Dışişleri Bakanlığına çağrılarak İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist'in DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi ile görüşmesi şiddetle kınandı.

Bakan Hultqvist ile Mazlum Abdi görüşmüştü

Özerk Yönetime yakın medya organlarında yer alan habere göre, Hultqvist ile Mazlum Abdi görüşmesinde, güvenlik başta olmak üzere insani konular ve bölgedeki son siyasi gelişmeler değerlendirildi.

Görüşmede, Abdi, İsveç hükümetinin bölgeye verdiği desteği hatırlatarak, “IŞİD ve terörizme karşı işbirliğinin devam etmesini beklediklerini” vurguladı.

Suriye’de kalıcı çözümün sağlanması gerektiğini kaydeden Abdi, bölgenin güvenliğinin sağlanması için IŞİD’in hücre yapılanmasıyla etkili mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

Haseke’deki Hol Kampı’nda gerçekleştirilen İnsani ve Güvenlik Operasyonu’na dikkat çeken Abdi, kamptaki göçmenlerin ülkelerine dönmelerinin sağlanması için çalışmaların yapılması gerektiğini kaydetti.

IŞİD'in henüz bitmediğini, fırsatı bulursa daha aşırı bir şekilde döneceğini ifade eden Hultqvist ise,  Uluslararası Koalisyon'un daha geniş çapta çalışması ve daha iyi sonuçları elde etmek için yeni çözümler getirmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Hultqvist, altyapıyı iyileştirmenin, oradaki halka iyi bir yaşamı sağlamanın IŞİD’i bitirme konusunda ciddi bir katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.