Ankara’da Kürt aileye ırkçı saldırı

Ankara’da Kürt aileye ırkçı saldırı

.

A+A-

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde Kürt aileye yönelik gerçekleşen ırkçı saldırıda Hakkarili anne ve 5 çocuğu mahalleden zorla çıkarıldı.

Kürtlere yönelik artan ırkçı saldırılara bir yenisi eklendi. Ankara’nın Elmadağ ilçesine bağlı İsmetpaşa Mahallesi Derya Sokak’ta oturan Hakkari Yüksekovalı Z.D. (38) isimli kadın önce komşularının küfür, hakaret ve tehditlerine maruz kaldı, ardından da ailenin mahalleden çıkarılması için imza toplanmaya başlandı. 

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Z.D., komşularının kendilerine “pis Kürtler”, “teröristler” sözleriyle saldırmaya çalıştıklarını söyleyerek, “5 çocuğumla burada 2 yıldır yaşıyorum, son birkaç haftadır bize küfrediyorlar, ayrıca bizim mahalleden çıkarılmamız için imza topluyorlar” dedi.

Eşinden ayrılan ve 5 çocuğuyla birlikte yaşayan Z.D., gündelik ev temizliğine giderek çocuklarına baktığını ve 15 gündür ev aradığını anlattı. 

Z.D. olayla ilişkin olarak şunları söyledi:

 “Dün gece çocuklarımın yanında bize ‘Kürtleri istemiyoruz’ diye saldırmaya çalıştılar. Bize hakaret etmelerinden sonra polis çağırdık, polisin yanında da  saldırmaya çalıştılar. Polis onları tutarken, biri evin kapısına kadar gelip beni dövmeye çalıştı. Büyük oğlum da korkuyla eline bıçak aldı. Sonra polisler oğlumu tehdit etti. Polis, ‘ seni vurabilirdik’ diyerek oğlumu tehdit etti.” 

Z.D. saldırı girişiminin ardından eşyalarını topladıklarını ve Hasanoğlan’a taşındıklarını belirtti.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde 20 Temmuz’da Karslı Kürt aileye ırkçı saldırı düzenlenmiş, 4 kişi yaralanmıştı. Konya’da 21 Temmuz’da yapılan ırkçı saldırıda ise Diyarbakırlı Hakim Dal hayatını kaybetmişti. 

MA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.