Ankara Katliamı davasında kararlar açıklandı

Ankara Katliamı davasında kararlar açıklandı

Ankara Katliamı davasında karar verildi. 9 sanık 101'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

10 Ekim Ankara Gar Katliamı davasında dün verilmesi beklenen karar sanıkların mütalaaya karşı ifadelerinin tamamlanmaması nedeniyle bugüne ertelendi. 100 kişinin hayatını kaybettiği katliamın davasında sanıkların son beyanları dinlendi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti; Abdulmubtalip Demir, Talha Güneş, Metin Akaltın, Yakup Şahin, Hakan Şahin, İbrahim Halil Alçay, Resul Demir, Hüseyin Tunç ve Hacı Ali Durmaz’ı 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca bu sanıklara 20’si çocuk 391 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçundan da ayrı ayrı 10 biner yılın üzerinde hapis cezası verildi.

9 sanık ise örgüt üyeliğinden değişik yıllarda hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyetinin kararını okumasının ardından sanık sıralarından itirazlar yükseldi.

AİLELERDEN İLK AÇIKLAMA: TARİHİ BİR KARAR VERİLDİ

Kapatılan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun karar sonrası yaptığı ilk açıklamada, şunları söyledi:

“Tarihlerin bizim hayatımızda önemi çok önemli. Bugünün en az 10 Ekim gibi önemi var. Tarihi bir karar verildi. Yargılanan sanıklar ceza aldılar. Bu sanıkların bir kısım failler olduklarını biliyoruz. Ben şu an her birinizi tek tek öpmek istiyorum. İnsanların sosyal medyada izlemeye dahi dayanamadığı kare varken, sokağa dahi çıkmak istemezken biz Ankara’ya geliyorduk. Hayatlarımızdan iki yıl yargılama, üç yıl da umutlarımız çalındı. Biz insan üstü çaba gösterdik.”

‘ADALET DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

“Biz bu insanların aileleriyiz, başka bir yöntem bilmiyoruz” diyen Coşgun, “Bu mücadeleyi devam ettirdik. Bu ülke başka katliamlar görmesin diye bedenlerini feda eden insanlarımız… Siz olmasaydınız bu salonlarda üç kişi çaresizliği hissedecekti. Adalet mücadelesini bu saatten sonra da devam ettireceğiz. Bildiğimiz kararı dinledikten sonra da azmimizi kaybetmeyeceğiz” diye konuştu.

Coşgun, şöyle devam etti: “Mücadele nasıl yapılır göstermiş olduk. Biz adaletin bizi iyileştireceğine inanan insanlar olarak, hep birlikte büyük bir şeyi başardık. Adaletin iyileştirici duygusunun karşısında ağlamayacağız ve pes etmeyeceğiz. Adalet demeye devam edeceğiz.”

Basın açıklamasının yapıldığı sırada katliamda yakınlarını kaybedenler arasında fenalaşanlar oldu. Katliamda çocuğunu kaybeden bir baba, “Devlet görevlileri de yargılanacak” diye bağırdı.

‘GERÇEK SORUMLULARI YARGILAMADILAR’

Avukat İlke Işık da katliamda alınan karara ilişkin açıklama yaptı. Işık, “10 Ekim günü o mitingde önlem almayanları, Gaziantep’i IŞİD hücresi haline getirenleri biliyoruz. Bunu dosya da memleket de biliyor. Adalet bu ülkede zor arkadaşlar. Siz varsanız diye bugün bunlar tutuklu. Bu yüzden tahliye edilmediler. Onlar gerçek sorumluları yarılayalamadılar” dedi.

 

(duvaR)

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.