"Anayasa, Parlamento onayının ardından Kürdistan halkına sunulacak"

"Anayasa, Parlamento onayının ardından Kürdistan halkına sunulacak"

.

A+A-

Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Muna Kahveci, anayasa çalışmalarıyla ilgili konuştu.

Kürdistan Parlamentosu Başkanlığı’nın bu kapsamda ilk önce Başkan Mesud Barzani ve siyasi partileri ziyaret ettiğini dile getiren Muna Kahveci, “Burada fark ettik ki bütün siyasi partiler anayasa çalışması konusunda hemfikir” bilgisini paylaştı.

Gerçekleştirilen bir toplantıda Parlamento Başkanlığı’nın grup başkanlarından gelecek ayın 15'ine kadar anayasanın yazımı hakkındaki görüşlerini resmi olarak açıklamalarını istediğini dile getiren Kahveci sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Anayasa taslağı milli boyuttur ve herkes tarafından kabul edilmesi gerekir. Parlamentoda temsilcisi bulunan ve bulunmayan partilerin görüşlerinin de dikkate alınması gerekiyor. Çünkü anayasa, tüm Kürdistan halkının anayasasıdır ve tüm partileri temsil ediyor. Anayasa Kürdistan'ın tüm bileşenlerini kapsıyor, bu nedenle tüm partilerin yaklaşımının anayasa taslağının hazırlamasında göz önüne alınması gerekiyor.”

“Anayasa, parlamento onayının ardından Kürdistan halkına sunulacak”

Anayasanın halk oylamasına sunulacağını vurgulayan Kahveci, "Anayasa hazırlandıktan sonra proje parlamento çalışma programına alınacak, üzerinde çalışmalar yapılacak, bunun için özel komisyonlar kurulacak, parlamento onayından sonra Kürdistan halkının görüşüne sunulacak" ifadelerini kullandı.

Tüm siyasi partilere yaptığımız ziyaretlerde anayasanın hazırlanmasına destek verdiklerini belirten Muna Kahveci, “Ancak anayasa taslağı oluşturma mekanizmasını ayrıntılı olarak tartışmadık. Siyasi partilerin kendi fraksiyonları aracılığıyla görüşlerini parlamentoya sunmalarını bekliyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.