Anayasa Mahkemesi’nin PAK Bütçesi’ni Onayladığı Karar Resmi Gazete’de Yayınlandı

Anayasa Mahkemesi’nin PAK Bütçesi’ni Onayladığı Karar Resmi Gazete’de Yayınlandı

.

A+A-

Anayasa Mahkemesi’nin PAK’ın(Kürdistan Özgürlük Partisi) 2019 Yılı Bütçesi’ni Onayladı ve bununla ilgili kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.

PAK ve adında Kürdistan olan 3 parti(PSK,PDKT,KKP) hakkında Anayasa Mahkemesi'nce kapatma davası açıldı ve bu davalar hala da devam etmektedir.

Ama, Anayasa Mahkemesi’nin PAK’ın bütçesini onaylaması ve bu kararın Resmi Gazete’de yayınlanması, PAK’ın ve adında Kürdistan olan partilerin yasal birer parti olarak tanınması anlamına gelmektedir.

Anayasa Mahkemesi’nin PAK’ı yasal bir parti olarak tanıması, bütçesini onaylaması ve bu kararın Resmi Gazete’de yayınlanması, tüm Kürt ve Kürdistanlılar için tarihi, milli, önemli bir kazanımdır.

PAK Anayasa Mahkemesi’nde Kürtçe ve Türkçe yapmış olduğu siyasi ve hukuki savunmasında kısaca şu görüşleri dile getirmişti: ‘’PAK meşru ve yasal bir partidir; Kürt milletinin ve Kürdistan’ın meşru özgürlük davasını programlaştıran bir partidir. Bu nedenle de partimizin ismini ve programını değiştirmeyeceğiz. Bizce doğru olan, Türkiye Devleti’nin imzalamış olduğu tüm uluslar arası anlaşmalara göre Anayasa’sını ve tüm yasalarını uluslar arası hukukun gerektirdiği şekilde değiştirmesi ve PAK gibi partilerin yasal birer parti olarak hiçbir engelle karşılaşmaksızın faaliyetlerini sürdürebilmeleridir’’.

28.09.2022

PAK Basın ve İletişim Bürosu

https://www.rudaw.net/turkish/middleeast/turkey/280920224

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.