Amerikan basını: Erdoğan'ın izlettiği video 'ikna edici' değildi

Amerikan basını: Erdoğan'ın izlettiği video 'ikna edici' değildi

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti sırasında Başkan Donald Trump ve senatörlere izlettiği video ilgili olarak "Bu videoyu izledikten sonraki tavırlarında, bana göre en önemli hava Sayın Başkan'da oldu. O bayağı etkilendi." dedi.

A+A-

Haber Merkezi- Gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Bu videoyu izledikten sonraki tavırlarında, bana göre en önemli hava Sayın Başkan'da oldu. O bayağı etkilendi. Diğerleri de zaten Abdi Şahin olayına farklı baktıkları için onu hala sahiplenmeye çalışıyorlar ve en önemlisi de olaya hâlâ “Türkiye Kürtlere karşıymış” gibi bakıyorlar. Benim parlamentomda 50 tane Kürt milletvekilim var. Olaya bir de buradan bakın" şeklinde konuştu.

Amerikan basını: Video 'ikna edici' değildi

Ancak Amerikan Axios haber sitesi, Oval Ofis'teki senatörler toplantısında bulunan 3 kaynağına dayandırdığı haberinde, toplantı sırasında Erdoğan’ın izlettirdiği video 'ikna edici değildi' yorumunda bulundu.

CNN televizyonu da Cumhuriyetçi senatörlere dayandırdığı haberinde Erdoğan'ın izlettirdiği videonun 'gerçeküstü' olarak olarak yorumlandığını aktardı.

Axios sitesi ayrıca toplantı sırasında Barış Pınarı Harekatı'na en ağır tepkiyi veren senatörlerden biri olan Lindsey Graham ile Erdoğan arasında bir 'sürtüşme' yaşandığını yazdı.

Cumhuriyetçi Graham’ın sürtüşmeyi doğruladığını belirten site haberinde senatörün açıklamasına da yer verdi;

"Türkiye’nin IŞİD’i yok etmek için daha fazla mücadele ettiği tezini, ısrarla kabul etmedim. Türkiye’ye çoğunluğu Kürt 10 bin SDF savaşçısının IŞİD’le savaşırken öldüğünü ve Amerika’nın bunu asla unutmayacağını ve onları terk etmeyeceğini söyledim"

 

Videoyu iletişim Bakanı Fahrettin Altun paylaşmıştı

İletişim Bakanı Fahrettin Altun, geçtiğimiz gün Erdoğan'ın, Washington ziyaretinde ABD Başkanı Donald Trump ve Amerikalı senatörlere izlettiği videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Altun, videoya ilişkin Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün Beyaz Saray'daki görüşmede Başkan Trump ve ABD'li senatörlere izletilen video. Videoda 'Mazlum Kobani' kod adlı teröristin işlediği katliamlar detaylarıyla anlatılıyor." ifadelerini kullandı.

Fahrettin Altun'un İngilizce altyazıyla paylaştığı videoda, son yıllarda Aynularab'da (Kobani) düzenlenen terör saldırılarının arkasında olan terör örgütü YPG/PKK'nın elebaşlarından "Mazlum Kobani" kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin'in işlediği katliamlardan örnekler yer alıyor.

Kaynak: Euronews

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.