Amedspor'a seyircisiz maç ve para cezası

Amedspor'a seyircisiz maç ve para cezası

.

A+A-

Amedspor'a, Ankara Demirspor maçında yapılan tezahüratlar gerekçesiyle 1 maç seyircisiz oynama ve para cezası verildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 30 Ocak'ta kendi sahasında karşılaştığı Ankara Demirspor'u 2 -1 mağlup eden Amedspor'a, maçta yapılan kimi tezahüratlar gerekçesiyle 1 maç seyircisiz oynama ve 4 bin TL para cezası verdi.

Konuya ilişkin sanal medya hesapları üzerinden açıklama yapan Amedspor, "PFDK'dan kulübümüze verilen saha kapatma ve para cezası kararı kabul edilemez!" tepkisinde bulundu. 

'AYRIMCILIK'

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Deplasman maçlarında başta protokol tribünlerimiz olmak üzere yedek kulübemize ve oyuncularımıza rakip takım taraftarlarının futbol dışı ilkel söylem ve yaklaşımlarla ettikleri çirkin ve kötü tezahüratlara rağmen bu kulüpler disiplin kuruluna dahi sevk edilmezken, bu yaklaşımlar karşısında son derece fair-play çerçevesinde hareket eden kulübümüze en ufak olayda saha kapatma gibi ağır cezaların verilmesi kabul edilemez. Federasyonun talimat ve kararlarının tüm kulüpler için aynı çerçevede uygulanması gerektiği hatırlatıyor, maçlara atanan temsilci ve gözlemcilerin de her takıma eşit bir şekilde yaklaşması gerektiğini beyan ediyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.