Amedspora provakasyon ve suç duyurusu

Amedspora provakasyon ve suç duyurusu

Oynadığı her oyunda saldırılara maruz kalan Amedspor bu kez kendi evinde porvakasyona maruz kaldı.

A+A-

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta 1-1 sona eren Amedspor-Sakaryaspor maçı sırasında deplasman ekibinin oyuncuları, ev sahibi takımdan Mansur Çalar’ın kesici bir aletle saldırısına uğradığını öne sürdü.

Cumartesi günkü karşılaşmanın ardından polis merkezine giderek suç duyurusunda bulunan Sakaryasporlu bazı futbolcular, Amedsporlu Çalar ve diğer bazı futbolcularla birlikte maç içerisinde uyarıları dikkate almadığı belirtilen hakem Ferhat Kestalıoğlu’dan şikayetçi oldu.

Olaya dair sosyal medyada yer alan görüntü ve haberler sonrası #amedsporkapatılsın etiketiyle tüm kulübü hedef gösteren paylaşımlar yapıldı. Konuya ilişkin Amedspor’dan yapılan açıklamada oyuncularının elinde kesici, delici herhangi bir cisim olmadığı ifade edilerek iddiaların asılsız olduğu belirtildi. Açıklamada “Spor sahalarında toplumu ayrıştıracak kin ve nefretin oluşumuna yol açan bu davranışları kınıyor, yeşil sahalarda kardeşliğin ve dostluğun yeşermesini diliyoruz” denildi.

DHA’nın haberine göre 1-1 tamamlanan maç sonrası ardından Sakaryasporlu futbolcular Teyfik Köse, Dilaver Güçlü, Hacı Ömer Doğru ve Ferhat Yazgan Diyarbakır’da Huzur Polis Merkezi’ne giderek, suç duyurusunda bulundu.

İfade veren Mansur Çalar, iddiaları yalanladı.

POLİS, SORUŞTURMA BAŞLATTI

Karakola şikayet için giden futbolcular sağlık kontrolünden geçerken kollarında, boynunda ve vücutlarının çeşitli yerlerinde yaralanmalar olduklarını belirtti. Sakarya'da bulunan yerel televizyonun görüntülerinde karşılaşma sırasında Amedspor kaptanı Mansur Çalar'ın Sakaryaspor kaptanı Ferhat Yazgan’a temasından sonra bu futbolcunun tepki gösterdiği görülüyor. Futbolcuların şikayeti üzerine polis konu ile ilgili soruşturma başlattı

MANSUR ÇALAR İFADE VERDİ

Mansur Çalar, dün gece polis merkezine, bugün de savcılığa giderek hakkındaki iddialarla ilgili ifade verdi. Çalar ifadesinde, rakip takım oyuncularının iddia ettiği gibi elinde jilet veya kesici alet bulunmadığını anlattı. Çalar hakkındaki iddiaları yalanlarken, kulüp yönetimi de basın açıklaması yaptı. Kulüp binasında düzenlenen basın açıklamasına Başkan Ali Karakaş, yardımcısı Bülent Oğuz, Futbol Şube Sorumlusu Nedim Şimşek, Basın Sözcüsü Mirza Tanaman ve yöneticiler katıldı.

AMEDSPOR: ALGI OPERASYONU BAŞLATILDI

Amedspor Başkanı Ali Karakaş, "yayıncı kuruluşun görüntülerinde olayın açıkça görüldüğünü" belirterek, "şampiyonluk yarışından kopan Sakaryaspor'un, takımları hakkında algı operasyonu yapmaya çalıştığını" söyledi.

kesici-alet-yok.jpg

"Konuk takımdan Dilaver Güçlü İstiklal Marşımız okunurken bozkurt işareti yaparak futbolcularımızı tahrik etmiş ve olayların başlamasına neden olmuştur. Bu futbolcu hakkında bugün suç duyurusunda bulunacağız. Görüntülerde futbolcumuzun rakip futbolcuya dokunduğu, diğerinin de hafifçe yüzünü itelediği görülüyor. Burada kesici alet kullanılsa futbolcular o acıdan yere düşer, en azından tepki gösterir. Kaldı ki futbolcumuzun elinde hiçbir madde görülmüyor. Sakaryalıların sosyal medyada yayınladığı o görüntülerde de oynamalar var. Futbolcumuzun elinde herhangi bir madde yok. Ama bir şey varmış gibi gösteriliyor. Bir de İstiklal Marşımız okunurken taraftarlarımızın İstiklal Marşımızı ıslıkladığını utanmadan söylüyorlar. Yayıncı kuruluş TRT'de o görüntüler var. Halbuki böyle bir olay yaşanmış değil. Sakaryaspor son 2 maçtan 1 puan aldı. Şampiyonluk şansları zora girdi, kulüp yöneticileri bu şekilde başarısızlıklarını örtbas ediyorlar. Taraftarlarımız da son derece sağduyulu davrandı ve hiçbir olay yaşanmadı. Futbolcular arasında ufak- tefek itişmeler yaşanmış ve her iki takımdan da kırmızı kart görenler var. Yine hakemin korktuğunu söylüyorlar. Hakem bariz bir golümüzü vermedi. Adam korksa, golümüzü iptal etmez. Bu bir algı operasyonudur, başka bir şey değildir."

SAKARYA’DA NE OLMUŞTU?

13 Ekim 2018’de Sakarya’daki maçtan önce statta, “Ölürüm Türkiyem” şarkısı çalınmış, şarkıyla birlikte dev ekranda askeri operasyon görüntüleri yayınlanmıştı. Maçı 2-0 kazanan Sakaryaspor’un taraftarları, önce Amedspor kulübesine ardından Amedspor’un soyunma odasına giderek futbolculara ve teknik heyete saldırmıştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.