Amedspor: Baskılardan bıktık

Amedspor: Baskılardan bıktık

Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, kulüplerine yönelik baskılarından bıktıklarını belirterek, artık futbol faaliyetleri ile gündeme gelmek istediklerini söyledi.

A+A-

Haber Merkezi- Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 11 Kasım’da Amedspor’u hedef alarak yaptığı açıklamada, “Kandil’in en son derdinin ne olduğunu biliyor musunuz? Söyleyeyim, Amedspor. Aman ne yapın, ‘Amedspor’a oradan buradan ayda 400-500 bin lira para bulun’ diye bizatihi Cemil Bayık talimat gönderiyor. Terör örgütünün desteklediği bir siyasi parti. Terör örgütünün direk talimat verdiği bir spor kulübü. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şey yapılabilir mi? Cemil Bayık, ‘Amedspor’a destek verin’ diye açık açık talimat gönderdi, duymayacak mıyız?”ifadelerini kullanmıştı.

Soylu’nun söz konusu açıklamalarından sonra, Amedspor’u incelemek üzere bakanlık müfettişleri gönderildi.

Müfettişler, bir haftayı aşkın incelemelerinde, kulübün Yönetim Kurulu defterlerini, finansman tabloları ile gelir-giderlerinin giriş ve çıkışlarını inceledi. Bakanlık müfettişlerin incelemeleri tamamlandı.

Konuya ilişkin Rûdaw’a konuşan Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, kulüplerine yönelik baskılarından bıktıklarını söyledi.

Futbol çalışmalarıyla gündeme gelmek istediklerini belirten Metin Kılavuz, sözlerine şunları ekledi:

“İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı rapor sonucunu kamuoyuyla paylaşacağız. Gün Amedspor’a sahip çıkma günüdür. Çünkü bizim bizden başka dostumuz yok.”

2013 yılında Amedspor’un çalışmaları hakkında dava açılmasının yanı sıra birçok kez de Türkiye Futbol Federasyonu tarafından da farklı gerekçelerle cezalandırıldı.

Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, Amedspor’a; İçişleri Bakanlığı, federasyon ve yüksek kurumlar tarafından siyasi baskı yapıldığını belirtti.

Cihan Aydın, “Amedspor’a yönelik açılan dava ve incelemerin hiçbiri hukuki boyutta değil. Elle tutulur hiçbir delile dayanmıyor. Yönetim karar veriyor ve yargı talimatı yerine getiriyor. Bu siyasi bir tavırdır, hukuki değildir!” diye konuştu.

Rudaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler