Amedspor Asbaşkanı Cahit Akın: Olayın sorumlusu hakemdir

Amedspor Asbaşkanı Cahit Akın: Olayın sorumlusu hakemdir

.

A+A-

Amedspor Asbaşkanı Cahit Akın, Amedspor-Fenerbahçe maçında yaşanan kavganın yanlış bir şekilde lanse edildiğini söyleyerek, olaylardan maçı yöneten hakemi sorumlu tuttu.

Amedspor ve Fenerbahçe kadın futbol takımları, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi 17'nci hafta maçında Diyarbakır’da karşılaştı.

Maçın normal süresi 1-1 tamamlandı. 7 dakikalık uzatma bölümü tamamlanmasına rağmen maçın hakemi oyunu sürdürdü. Gerginleşen maçta hakem uzatmanın 12 dakikasında Fenerbahçe lehine penaltı kararı verdi ve Fenerbahçe penaltıyı gole çevirdi.

Fenerbahçe adına taç atışını kullanan Beyzanur Aslan bu sırada Amedsporlu oyuncuların müdahalesi ile karşılaştı. Aslan, Amedspor oyuncusunu yere atınca saha karıştı. İki takım oyuncuları arasında yaşanan kavganın büyümesini teknik ekipler ve polisler araya girerek engelledi.

'HAKEM RAKİP TAKIMA YÖNELİK KARARLAR ALIYORDU'

Maçta yaşanan olaylara ilişkin Gazete Duvar’a değerlendirmede bulunan Amedspor Asbaşkanı Cahit Akın, “Amedspor sürekli bu tür olaylara maruz kalıyor. Amedspor söz konusu olduğunda bu tarz olaylar kaçınılmaz oluyor. Yıllardır Amedspor bunların cezasını çekiyor. Hiçbir şey bulamadıklarında hakemlerin eliyle zaten yapacaklarını yapıyorlar” dedi.

“Gerek cezalar ve penaltılarla gerekse değişik hilelerle maçlarımızı, emeklerimizi çalıyorlar” diyen Akın, şunları söyledi:

“Bugünkü maçta yaşananlar da bu olaylardan bir tanesiydi. Bizim rakibimiz Fenerbahçe’ydi. Dün kentimize geldiler. Biz de Amedspor’un verdiği kültürle misafirperverlik ve centilmenlik anlayışı ile kendilerini kaldıkları otelde ziyaret ettik. Kendilerini kahvaltıya davet ettik. Onlar da kahvaltıyı otelde yapacaklarını bize ifade ettiler. Maçta hiçbir sorun yoktu, ta ki hakem yanlı karar alana kadar. Maç boyunca hakem tamamen karşı takıma yönelik kararlar alıyordu. Hakem tarafından bütün haklarımız ihlal edildi. Özelikle bizim maçlarımızda bu hakemleri Urfa bölgesinden getiriyorlar. Her maçımızda bu hakemler her seferinde yanlı kararlar alıyorlar.”

'BİZ BU İŞİN BİR TARAFI OLDUĞUMUZ İÇİN ÜZGÜNÜZ'

Maçın sonuna 7 dakika eklendiğini hatırlatan Akın, “Uzatma dakikaları bitmesine rağmen hakem tarafından maç bitirilmedi ve 90+10’da rakip takıma penaltı vererek yenilmememize neden oldu. Yan hakem, maç süresi bitti diye birkaç kez orta hakemi uyardı. Hakem uyarılara rağmen maçı bitirmedi. Hakem, Amedspor yenilene kadar maç devam edecek anlayışıyla sürdürdü maçı” diye konuştu.

Kavganın tarafı oldukları için üzgün olduklarını belirten Cahit Akın, “Yaşanan bu durumu futbolcular anormal karşıladı ve taraftarın gergin olmasına sebep oldu. Tavsip edilmeyen, hoş karşılanmayan görüntülere neden oldu bu durum. Biz bu işin bir tarafı olduğumuz için üzgünüz. Bu olay tamamen irademiz dışında yaşandı. Kulüp olarak ne yapmamız gerekiyorsa yaptık. Yaşanan olaya rağmen ben kendim Fenerbahçe Futbol takımının otobüsüne bindim, hepsinin elini sıkıp iyi yolculuklar dileklerimi sundum” ifadelerini kullandı.

'AMEDSPOR ÇİRKİN YAKLAŞIMLARLA KARŞI KARŞIYA KALDI'

Maç bittikten sonra özelikle sosyal medya üzerinden Amedspor’un çirkin yaklaşımlarla karşı karşıya kaldığını belirten Akın, “Fenerbahçe, elinde bulunduğu bütün imkanlar kullanılarak bizi küçük düşürmeye çalışıyor. Bizim saldırgan bir tutum içinde olduğumuzu göstermeye çalıştılar. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Böyle bir durum asla söz konusu dahi değildir” dedi.

'SAHAYA YABANCI CİSİM ATILMADI'

“Sahaya hiçbir şekilde yabancı cisim atılmadı” diyen Akın, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bütün görüntüler var. Görüntüleri kesip kendi aleyhlerine göre kullandılar. Böyle birşey yok, orada herkes vardı, gözlemciler vardı. Orada bulunan herkes olayın şahididir. Ama söz konusu bir taraf Amedspor diğer taraf Fenerbahçe oluncaya, ‘Fenerbahçe ne olursa olsun haklıdır’ deniliyor. Bizim de yasal olarak ne hakkımız varsa onları kullanırız. Bu maç gerçekten berabere biten bir maçtı. Maçın hakemi yandaş davranarak bizim hakkımızı çaldı. Maalesef bu yaşadığımız durumlar Amedspor’un tarihinde ilk değildir. Bu tarz şeylere her zaman maruz kalıyoruz. Örneğin bu sezon Eskişehir deplasmanına gittiğimizde maç bitene kadar küfür ve hakaretlere maruz kaldık. Bu durumu şikayet etmemize rağmen Türkiye Futbol Federasyonu bunlara hiçbir işlem yapmadı. Sadece 8 bin TL gibi komik bir rakamla maddi bir ceza verdi.”

'SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTIKLARI, FENERBAHÇE’YE YAKIŞMAYAN BİR DURUM'

Karşılaşmanın ardından sosyal medyada Amedspor için “terörist” ifadeleri kullanılan ve hakaret içeren paylaşımlar yapıldığını hatırlatan Akın, “Sanki biz yönetim olarak rakip takımı dövmüşüz gibi gösteriliyor. Bu yaklaşımı kesinlikle kabul etmiyoruz. Olaylar herkesin gözü önünde yaşandı. İşin kötü tarafı, polisler, federasyon, Spor Bakanlığı’nın gözlemcileri orada olmasına rağmen sosyal medyaya bakıldığı zaman sanki her şeyi biz yapmışız gibi görünüyor. Bu durum çok üzücü ve tehlikelidir. Fenerbahçe’nin sosyal medyada paylaştıkları, Fenerbahçe’ye yakışmayan bir durumdur. Olay kesinlikle gösterilmek istenen gibi değildir, olay çarpıtılarak veriliyor. Biz bu durumu kabul etmiyoruz. Biz de bu olayların yaşanmasını istemedik. Biz bu olayın sorumlusunu hakem olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

(DUVAR)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.