Amed Şehir Tiyatrosu ve Şermola Performans Kürtçe oyunlarla İstanbul’da

Amed Şehir Tiyatrosu ve Şermola Performans Kürtçe oyunlarla İstanbul’da

.

A+A-

Amed Şehir Tiyatrosu “Don Kixot” adlı oyununu İstanbul’un 5 ilçesinde, Kocaeli ve Çanakkale’de, Şermola Performans ise “Mem û Zîn”i İstanbul’un iki ayrı sahnesinde sahneleyecek.

Amed Şehir Tiyatrosu ve Şermola Performans iki ayrı Kürtçe oyunla İstanbul’da sahne alacaklar.

Amed Şehir Tiyatrosu’nun Miguel De Cervantes’in ünlü romanından uyarladığı “Don Kixot” adlı tiyatro oyunu İstanbul’un 5 ilçesinde, ayrıca Kocaeli ve Çanakkale’de sahnelenecek.

İlk olarak 22 Mayıs’ta Kadıköy Kozyatağı Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan oyun, sırasıyla Kartal, Esenyurt, Ataşehir ve Avcılar’da sahnelenecek. Oyun 28 Mayıs’ta Kocaeli’nde, 29 Mayıs’ta ise Çanakkale’de olacak.

Dilawer Zeraq’ın Kürtçe’ye çevirdiği metni Ferhat Feqî yönetiyor.

Oyuncu listesinde yer alan isimler ise şunlar: Özcan Ateş, Şahabettin Dağ, Berfin Emektar, Elvan Koçeri, Özkan Şeker ve Şilan Alagöz.

Şermola Performans da “Mem û Zîn” ile geliyor

Şermola Performans da Mayıs ayı içerisinde ünlü Kürt destanı “Mem û Zîn” oyunu ile İstanbul’a konuk olacak.

Şermola Performans Batman ekibi tarafından hazırlanıp Batman’da prömiyeri yapılan oyun sonrasında Diyarbakır, Kızıltepe, Urfa, Siirt, Tatvan ve Van’da sahnelendi.

11 Mayıs günü Kadıköy Moda Sahnesi’nde sahnelenecek olan oyun 12 Mayıs günü de Beyoğlu Kumbaracı50’de seyirciyle buluşacak. Oyunda Kenan Demir, Pelda Bal ve Roni Dildar oynuyor. Mîrza Metin tarafından yönetilen oyun, Mem û Zîn Destanı’nın Kürt dengbêj Reso’nun seslendirdiği versiyonundan esinlenerek hazırlandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.