Amed Şehir Tiyatrosu Don Kişot oyunuyla izleyiciyle buluşacak

Amed Şehir Tiyatrosu Don Kişot oyunuyla izleyiciyle buluşacak

.

A+A-

Corona virüsü salgını nedeniyle 15 aydır perdeleri kapalı olan Amed Şehir Tiyatrosu, Don Kişot oyunuyla izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Corona virüsü (Covid-19) salgını kısıtlamalarının esnetilmesiyle birlikte tiyatrolar perdelerini açmaya hazırlanıyor.

Mezopotamya Ajansı’ndan Eylem Akdağ ve Fahrettin Kılıç’ın haberine Amed Şehir Tiyatrosu da Don Kişot oyunuyla izleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Miguel de Cervantes’in romanı Don Kişot’tan uyarlanan oyunun prömiyeri yarın saat 19.00’da Kayapınar ilçesindeki Amed Şehir Tiyatrosu’nda yapılacak.

Don Kişot ve Sancho’nun macera dolu yolculuğunda, sınıf ve değer arasındaki ayrıma dikkat çekilen oyunun yönetmenliğini Ferhad Feqî yapıyor.

Özcan Ateş

Özcan Ateş, Şahabettin Dağ, Berfin Emektar, Dicle Güneş Yavuz, Özkan Şeker ve Şilan Alagöz oyuncular arasında yer alıyor.

Oyunculardan Özcan Ateş 5 yıldır Don Kişot oyununu oynamak istediklerini, ancak koşulların bu duruma elvermediğini belirterek, “5 yıl önce de uyarlamayı Ferhad Feqî yaptı. Feqî Almanya’da tiyatro yapıyor. Don Kişot onun fikriydi. 5 yıl boyunca üstüne çalıştı. Sonrasında da bizimle birlikte oynamak istediğini söyledi. Biz de kabul ettik. 2-3 aydır üzerinde çalışıyoruz ve halen de çalışmalarımız sürüyor. 29 ve 30 Haziran’da oyunumuzu izleyiciye sunacağız” dedi.

Batı kentlerine taşınacak

Kürtlerin yaşadığı bütün şehirlere ulaşarak, oyunu sahnelemek istediklerini ifade eden Ateş, “Amed’de bu oyunu 2 kez izleyiciyle buluşturduktan sonra bir ay ara vereceğiz. Bir ay sonra da oyunun turnesi olacak. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Mersin de büyük bir kitlemiz oluşmuş durumda. Eğer ihtiyaç olursa Avrupa’ya da turne için gitmeyi düşünüyoruz” dedi.

Zorluklar içinde doğan tiyatro

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) belediye eşbaşkanlarının yerine kayyum atanmasından sonra Kürtçe oyunlar sahneleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT) 2016 yılının sonunda kapatıldı.

Kayyum yönetimi, tiyatroda çalışanların işlerine ise son verdi.

Kayyum tarafından işten atılan DBŞT’nin oyuncuları, 2017’de Amed Şehir Tiyatrosu’nu kurarak yollarına devam etti.

Amed Şehir Tiyatrosu, kısa bir süre içerisinde çok sayıda Kürtçe oyunla izleyicilerin karşısına çıktı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.