Altın Ayı Ödüllü "Elveda Oğlum" Bu Hafta Gösterimde

Altın Ayı Ödüllü "Elveda Oğlum" Bu Hafta Gösterimde

Bu hafta üçü yerli olmak üzere yedi film, sinemaseverlerle buluşacak.

A+A-

Bu hafta üçü yerli olmak üzere yedi film, sinemaseverlerle buluşacak.

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta üçü yerli olmak üzere yedi film, sinemaseverlerle buluşacak. 

"New York'ta Yağmurlu Bir Gün", "İblis: Esir-i Beden", "Masal Şatosu: Sihirli Davet", "Abigail: Sınırların Ötesinde", "Mircin", "Elveda Oğlum" ve "Kediler" filmleri yarın (30 Ağustos) gösterime giriyor. 

Woody Allen'dan yine bir New York hikâyesi

ABD yapımı dram ve komedi türündeki "New York'ta Yağmurlu Bir Gün" filminde Timothee Chalamet, Elle Fanning ve Selena Gomez rol alıyor. Romantik bir hafta sonu geçirmek için New York'a giden genç çiftin yaşadıklarını konu edinen filmin yönetmenliğini usta yönetmen Woody Allen üstleniyor.

Burak Kuka'nın yönetmenliğini üstlendiği fantastik türdeki yerli film "Masal Şatosu: Sihirli Davet", masal diyarına açılan kapının anahtarını bulan genç bir kızın hikâyesini konu ediyor.

Ecrin Su Çoban, Berk Coşkun ve Ayça Tilki'nin başrollerini paylaştığı film, bir masal kahramanının bahçelerine bir şey sakladığını gören Neşe'nin sihirli bir anahtar bulmasıyla başlayan fantastik macerasını anlatıyor.

Çin'in sosyo-ekonomik değişimi

Wang Xiaoshuai'ın "epik bir melodram" sözleriyle övülen son filmi "Elveda Oğlum", her iki başrolüne de Gümüş Ayı ödülünü getirdi.
30 yıllık bir süreci anlatan film, Çin'in tek çocuk politikasının yıkıcı etkilerini derinden yaşayan bir çifti izliyor. Ülkenin ekonomik büyümesinin ardından gelen toplumsal dönüşümünü de gözlemleyen filmin başrollerini Wang Jing-chun ve Yong Mei paylaşıyor.

Haftanın animasyon türündeki tek filmi ise "Kediler", efsanevi kedi cennetini bulmak için evden kaçan oğlunun peşine düşen Blanket adındaki bir kedinin maceralarını anlatıyor. Gary Wang'ın yönetmenliğini yaptığı film, 3 boyutlu olarak da izlenilebilecek.

Korku türünde iki yerli yapım

Bu hafta korku türünde iki yerli yapım gösterime giriyor. "İblis: Esir-i Beden", astral seyahat yaptıkları sırada kendilerine musallat olan korkunç varlıktan kurtulmaya çalışan dört gencin hikâyesini ele alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Hira Evren Işık oturuyor. 

Yönetmenliğini Ahmet Yaşar Gümüş'ün yaptığı haftanın korku türündeki diğer vizyon filmi "Mircin"'de ise uzak durmaları gereken bir olayın peşine düşen bir grup arkadaşın yaşadıkları anlatılıyor. 

ABD ve Rusya'nın ortak yapımı fantastik ve aksiyon türündeki "Abigail: Sınırların Ötesinde" filminin yönetmenliğini Aleksandr Boguslavskiy yapıyor. Film, dünyayı etkisi altına alan bir salgından uzak durmak için korunaklı bir alanda yaşayan Abigail'in hikâyesini beyaz perdeye aktarıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.