Almanya'da ırkçı teröre karşı 10 bin kişi yürüdü

Almanya'da ırkçı teröre karşı 10 bin kişi yürüdü

Almanya'nın Hanau kentinde, aralarında Türkiye vatandaşlarının da bulunduğu 9 kişinin ölümüne yol açan ırkçı saldırılar düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Yürüyüşe yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

A+A-

Haber Merkezi - Almanya’nın Hanau kentinde, ırkçı terör saldırısını protesto etmek için yaklaşık 10 bin kişi yürüdü. Kurt-Schumacher Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, ellerinde terörü lanetleyen dövizlerle kent merkezindeki Marktplatz’a yürüdü.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği yürüyüşe, saldırıda ölenlerin yakınlarının yanı sıra Hanau ile Almanya’nın başka kentlerinden, Avrupa’nın farklı ülkelerinden ve Türkiye’den de katılım oldu.

Irkçı terör saldırısında yaşamını yitirenlerin isimlerinin okunmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. Hanau Büyükşehir Belediye Başkanı Claus Kaminsky yaptığı açılış konuşmasında, yaşanan olaydan duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kaminsky’in ardından söz alan Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, “Yeterli tedbirlerin yerinde ve zamanında alınması halinde, Almanya’nın bu sınavların üstesinden gelebileceğini” söyledi.

Yürüyüşe CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere de katıldı.

AA

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.