Almanya Türkiye’yle mülteci kabul programını askıya aldı

Almanya Türkiye’yle mülteci kabul programını askıya aldı

Almanya yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Türkiye ile mülteci kabul programını askıya aldı

A+A-

Haber Merkezi - Bakanlık sözcüsü çarşamba günü yaptığı açıklamada programın salgının yayılmasını önlemek amacıyla sınırların kapatılması sonucu askıya alındığını açıkladı.

Açıklamada, "İçişleri Bakanlığı, salı günü Avrupa Birliği (AB) tarafından getirilen seyahat kısıtlamaları nedeniyle Suriyeli mültecilerin yeniden yerleştirilmesi için oluşturulan mekanizmanın geçici olarak askıya alınmasına karar verdi ancak faaliyetler en kısa sürede yeniden devam edecektir" denildi.

Sözcü, Lübnan ve Ürdün ile yapılan diğer programların da askıya alınacağını söyledi.

2016’DAN BU YANA DEVAM EDİYORDU

2012 yılından bu yana Almanya, "yeniden yerleşim programları" kapsamında Türkiye'den Suriyeliler de dahil olmak üzere mültecilere ev sahipliği yapıyor. 2016 yılında Türkiye ile kurulan ortaklık ile 70 bin mültecinin AB'ye kabulü sağlandı.

Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Uluslararası Göç Örgütü de aynı şekilde mültecilerin yeniden yerleştirilmesine ilişkin programları askıya aldıklarını duyurdu.

AB ÜÇÜNCÜ ÜLKE VATANDAŞLARINA SINIRLARI KAPATMIŞTI

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, telekonferans yöntemiyle yapılan AB liderler toplantısının ardından basın toplantısı düzenlemişti.

Michel, toplantıda liderlerin AB'nin dış sınırlarını kapatması yönündeki düzenlemeyi onayladıklarını belirterek, yeni tip coronavirüs nedeniyle üçüncü ülke vatandaşlarının AB üyesi ülkelerin ve AB üyesi olmayıp Schengen Bölgesi'nde olan ülkelerin dış sınırlarından girişlerine 30 günlük kısıtlama getirildiğini duyurdu.

Öte yandan, AB Komisyonu tarafından hazırlanan düzenlemede, AB veya AB dışındaki Schengen ülkelerinde oturum veya çalışma izni olan kişilerin, Covid-19 ile ilgili çalışma yürüten bilim insanları ve sağlık çalışanlarının muaf olacağı belirtilmişti.

K24

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.