Almanya Türkiye'de de faaliyetleri olan İslamcı örgüt yasakladı

Almanya Türkiye'de de faaliyetleri olan İslamcı örgüt yasakladı

.

A+A-

Almanya, kendini uluslararası yardım kuruluşu olarak tanıtan Türkiye'de de faaliyetleri bulunan Ansaar International’ı 'terör örgütlerine yardım' ettiği gerekçesiyle yasakladı.

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Ansaar International isimli selefi örgüt ve bu örgüte bağlı tüm yan örgütleri topladığı bağışlarla radikal İslamcı terör örgütlerini desteklediği gerekçesiyle faaliyetlerini yasakladı.

Seehofer'in sözcüsü Steve Alter, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, söz konusu örgütün, topladığı bağışlarla dünya çapında "teröre destek" verdiğini öne sürdü. Alter mesajında, Bakan Seehofer'in, "Terörle mücadele etmek isteyen, onun para kaynaklarını kurutmalıdır" ifadesine de yer verdi:

 



İçişleri Bakanı Seehofer'in yasaklama kararına gerekçe olarak, Ansaar International'ın topladığı yardım paralarını; Suriye'deki El Nusra Cephesi, Filistinli Hamas ve Somali'de radikal İslamcı Eş Şebab gibi, Almanya tarafından terör örgütü kabul edilen yapılanmalara aktarması gösteriliyor. Açıklamada ayrıca, Ansaar International'in topladığı bağışları sadece insani amaçlar için kullandığını belirterek bağış yapanları aldattığı da dile getiriliyor.

2012 yılında, Almanya'nın Düsseldorf kentinde kurulan Ansaar International, kendini "Allah için" projeler düzenleyen bir yardım kuruluşu olarak tanımlayan bir yapılanma. Örgüt, faaliyetleri ile ilgili olarak, Gazze'nin yanı sıra Orta Doğu, Afrika, Asya, Avrupa ve Amerika kıtalarında ihtiyacı olan kişi ve gruplara sağlık, su, temizlik ve eğitim gibi hizmetler sağladığını ifade ediyor.

TÜRKİYE'DE DE FAALİYETLERİ VAR

Derneğin kendi verilerine göre Türkiye'de de faaliyetleri var ve Küçükçekmece'de de şubesi bulunuyor. Ansaar International Reyhanlı'da kadın evi, Bursa'da kur'an kursları, Istanbul'da yetimhane gibi Türkiye'de de mülteciler için çok sayıda proje yürütüyor.

Şimdi gözler Türkiye İçişleri Bakanlığı'na çevrildi. Almanya'nın yasaklamasının ardından Türkiye'de de faaliyet yürüten Ansaar International yardım kuruluşunu yasaklanıp yasaklanmayacağı merak konusu oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.