Aldar Xelil: İsveç Heyeti Kürtler arası diyalogu destekliyor

Aldar Xelil: İsveç Heyeti Kürtler arası diyalogu destekliyor

Aldar Xelil: İsveç Heyeti Kürtler arası diyalogu destekliyor

A+A-

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Başkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelil yaptığı açıklamada, İsveç devletinin Kürtler arası diyaloga desteğini teyit etti.

İsveç Dışişleri Bakanlığı’na bağlı bir heyet temaslarda bulunmak için bir kaç gündür Rojava Kürdistanı’nda ve dün Kürt Ulusal Birlik Partileri (PYNK) Yöneticileri ile görüşmeler yaptı.

İsveç heyetinin Rojava Kürdistanı temasları ve dünkü PYNK görüşmesine ilişkin K24 Tv.ye açıklamalarda bulunan Aldar Xelil, İsveç devletinin Kürtler arası diyalogu desteklediğini ve Suriye içerisinde çözüme yönelik Kürtlerin sunduğu demokratik projeleri değerli bulduğunu dile getirdi.

Açıklamasında İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’nin Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ankara’da medya mensuplarının sorularını yanıtlarken dile getirdiği Türkiye’nin Suriye topraklarından çekilmesine yönelik talebine de değinen Aldar Xelil, bölgede ortaya çıkan yeni gelişmeler ve değişimlerin İsveç gibi bir ülkenin bile tavrını en net biçimde ortaya koymasına zemin sunduğunu ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.