AKP'nin yasasına karşı yüzlerce avukat İstanbul Adliyesi'ndeydi

AKP'nin yasasına karşı yüzlerce avukat İstanbul Adliyesi'ndeydi

İstanbul Barosu, AKP'nin Meclis'e sunduğu 'çoklu baro' yasasına karşı İstanbul Adliyesi önünde 'Adalet mitingi' gerçekleştirdi.

A+A-

Haber Merkezi - İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu," Bu teklif Meclis'e sunuldu. Bilmedikleri bir şey var. Bunların en fecisini darbeciler yaptı. İstanbul Barosu'nun kapısına mühür vurdular. Kapattıklarını zannettiler. Avukatlar kırıp attı o mührü. O dönem baro başkanımız Orhan Apaydın'ı şehit verdik. Baroları sindiririz sandılar. Bambaşka bir şey gelişti." diye konuştu.

AKP tarafından 28 maddeden oluşan Avukatlık Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması'na Dair Kanun Teklifi'ni Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul Eczacı Odası, Geleceğimiz İçin Muhasebe Yap Platformu, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu'nun bileşeni olduğu İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu da (İMOK) 'Meslek Örgütlerine Dokunma' sloganıyla mitinge katılım çağrısında bulundu.

Savunma buluşmasına engel olmak için polis alanı ablukaya aldı. İstanbul Barosu'nun kararlı tutumu sonrası avukatlar adliye önünde toplandı. Avukat Efkan Bolaç, Artı Gerçek'ten Rfıat Doğan'a AKP'nin yasasına karşı neden eylemde olduklarına dair açıklama yaptı. AKP'nin iktidar olamadığı yerleri parçaladığını ve böldüğünü söyleyen Bolaç "İki gün sonra tek kişi için düzenledikleri yasadan vazgeçecekler. Metin Feyzioğlu Barolar Birliği Başkanı olamayacak. İstediklerini yapsınlar, savunma bölünemez, savunma kazanacak" dedi. 80 baronun Ankara'ya yürüyerek karşı çıktığı yasanın Meclis'e sunulmasının ardından İstanbul Barosu bugün 12.30'da adliye binaları önünde 'Adalet Mitingi' gerçekleştirdi.

DURAKOĞLU: GELİN KONUŞALIM... 

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, mitinge birçok sendika ve meslek örgütünün de katıldığını söyledi. 

"Bu işin sonu yok. Hep birlikteyiz bugün" diyen Durakoğlu şunları söyledi:

"Yapmayın, bölmeyin bizi dedik. 80 baro bir araya geldik. Çekin bu teklifi dedik. Gelin konuşalım, bunlar değil sorunlarımız dedik."

Durakoğlu'nun konuşmaları sık sık, "Feyzioğlu istifa" sloganları attı. Durakoğlu şöyle devam etti:

"Bu teklif avukatların sorunlarını içermiyor dedik. Bir virüs süreci yaşadık. Bürolarımızı kapattık. Gelin bunları konuşalım dedik. Dosyalarımızı bize göstermiyorlar. Bizden saklıyorlar. Niye bunun avukatlığını yapıyorsun denilerek sorgulanıyor. Avukatların kimisi açlık grevinde kimisi ölüm grevinde avukatlar. Gelin bunları konuşalım dedik. Hiç konuşulmayanları konuşalım. Sizi parçalayacağız dediler. Adliyelerdeki odalarınızı attıracağız dediler. Her görüşten 80 barodaki arkadaşımız ortak metne imza attı. Bize siz siyaset yapıyorsunuz dediler. Biz siyaset yapmadık. Allah aşkına siyasetin suç olduğu bir yer söyler misiniz bana. Hukukçular siyaset konuşmasın istiyotlar. Konuşacağız... "

Durakoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu teklif Meclis'e sunuldu. Bilmedikleri bir şey var. Bunların en fecisini darbeciler yaptı. İstanbul Barosu'nun kapısına mühür vurdular. Kapattıklarını zannettiler. Avukatlar kırıp attı o mührü. O dönem baro başkanımız Orhan Apaydın'ı şehit verdik. Baroları sindiririz sandılar. Bambaşka bir şey gelişti. Mücadele kodu gelişti. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Yargı bağımsızlığı, toplum için, halk için mücadele edeceğiz."

Artı Gerçek

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.