AKP’nin ret oyları yetmedi: Cemevine ibadethane statüsü

AKP’nin ret oyları yetmedi: Cemevine ibadethane statüsü

AKP, Cemevlerine ibadethane statüsü konusunda direniyor. İktidarda olmadığı yerel yönetimlerde de ret oylarıyla öneriye karşı çıkıyor ama bu kez bu konuda ret oyları yetmedi.

A+A-

Haber Merkezi- İzmir Büyükşehir Belediyesi, cemevlerinin ibadethane sayılması için çalışma başlattı. Konu, aralık ayı meclis toplantısında hukuk ve imar komisyonlarına sevk edildi. AKP'nin her iki komisyonda bu öneriyi reddetmesine rağmen öneri CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla komisyondan geçti.

Uluslararası İzmir Alevilik Bektaşilik Günleri’nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, cemevleri için müjde vermiş, “Cemevlerinin ibadethane statüsünün imar planına işlenmesi konusunu meclis gündemine getirdik” ifadelerini kullanmıştı.

Öneri, hukuk ve imar komisyonlarına sevk edilmişti.

Gündeme Bakış’ın haberine göre, Hukuk ve İmar komisyonları öneriyi görüştü, AKP’li meclis üyeleri öneriye ret oyu verdi.

AKP’li meclis üyelerinin, “Bu öneri yasaya aykırı. Cemevlerini ibadethane olarak görme yetkisi belediyede değil. Bu yasa koyucuya ait bir görev. Bunun için de yasal bir düzenleme yapılması lazım” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

CHP'li meclis üyeleri ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin konuyla ilgili kararının olduğu, cemevlerinin ibadethane statüsünün imar planına işlenmesi konusunda bir sıkıntı olmadığını belirtti.

Öneri, CHP'li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Önerinin pazartesi günü gerçekleşecek İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında görüşülmesi bekleniyor.

Ahval

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.