AKP’de İki İstifa

AKP’de İki İstifa

Ahmet Davutoğlu ve üç eski milletvekilinin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi üzerine eski milletvekili Talha Erol Durmaz ve Fatma Yavuz partiden istifa etti.

A+A-

 

Parti kurma hazırlığındaki Ahmet Davutoğlu ve üç eski milletvekilinin AK Parti'den ihraç edilmeleri için disipline sevk edilmesine tepki gösteren 25. dönem Erzincan Milletvekili Talha Erol Durmaz partiden istifa etti. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları'ndan Fatma Yavuz da istifa ettiğini açıkladı.

Ahmet Davutoğlu ve üç eski milletvekilinin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi üzerine eski milletvekili Talha Erol Durmaz ve AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Yavuz partiden istifa etti.

AK Parti 25. dönem milletvekili Talha Erol Durmaz, Facebook hesabından şu duyuruyu yaptı: “Kısa da olsa bir dönem milletvekilliğini yaptığım, kuruluşundan beri yapmış olduğu hayırlı işlerle iftihar ettiğim ve destek verdiğim, sevincinde sevindiğim, üzüntüsünde üzüldüğüm, milletin kendi özünden oluşan ve gözünden esirgediği AK Parti’den; bir dönem Genel Başkanlık ve üç yıla yakın Başbakanlık yapmış olan Sayın Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU’nun ve yol arkadaşlarının ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi gerekçesiyle organik ve duygusal bağımı keserek istifa etmiş bulunuyorum. Kamuoyuna saygıyla arz ederim.”

AKP İstanbul İl Kadın Kolları Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Yavuz da Twitter’dan, partiden istifa ettiğini duyurdu. Yavuz, “Gördüğüm lüzum üzerine Ak Parti’den istifa ediyorum” ifadesini kullandı ve e-devlet üzerinden siyasi parti üyeliği iptal başvurusu ekranını paylaştı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.