Akar: Kendi Göbeğimizi Kendimiz Kesebilecek Durumdayız

Akar: Kendi Göbeğimizi Kendimiz Kesebilecek Durumdayız

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, güvenli bölgeyle ilgili verilen sözlerde aksaklık olursa B ve C planlarının olduğunu söyledi.

A+A-

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, güvenli bölgeyle ilgili verilen sözlerde aksaklık olursa B ve C planlarının olduğunu söyledi. Akar, Doğu Akdeniz'deki dostane tutumun taviz olarak algılanmaması gerektiğini belirtti.

Milli Savunma bakanı Hulusi Akar, 2019-2020 Uçuş Eğitim Yılı’nın açılışını gerçekleştirdi. Ege Denizi’ndeki uçuşlara katılan Akar, güvenli bölgeye ilişkin açıklama yaptı.  Konuyla ilgili belli mutabakatlar sağlandığını belirten Akar, takvim oluşturulduğunu ve konunun komutanlar tarafından takip edildiğini söyledi. Akar’ın açıklamaları şöyle:

“Bizim daha önceden Münbiç’te, Rakka’da verilen sözlerle alakalı tecrübelerimiz, hafızalarımızda bilgiler var. Bunların hiçbirini unutmadık. Dolayısıyla büyük bir hassasiyet ve dikkatle verilen sözlerin yerine getirilmesini takip ediyoruz. Bize verilen bilgilerin her birini tek tek kontrol etmeden o işi kabul etmiyoruz. Bu çerçevede teröristlerin bölgeden uzaklaştırılması, oradaki tahkimatın tahrip edilmesi, ağır silahların toplanması hem İHA’larımızın hem helikopterlerimizin hem de ilerleyen zamanda jetlerimizin uçması ve devriyelerin gerçekleşmesi ve üs bölgelerin kurulması…

Bunun için Birleşik Müşterek Harekat Merkezi Akçakale’de kuruldu, oradaki arkadaşlarımız yoğun bir çalışma içindeler, sıralı tüm kademeler gelişmeleri yakın bir şekilde takip ediyor. Bize verilen sözlerin gerçekleşmesini takip etmekteyiz. Herhangi bir şekilde bize verilen sözlerde bir aksaklık olursa, bunlar yerine getirilmezse, bununla alakalı olarak Silahlı Kuvvetleri’mizin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin B planı da var, C planı da var. Onları da uygulamaya koymaya hazırız. Gerekirse, Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, kendi göbeğimizi kendimiz kesebilecek durumdayız.”

‘OLDU BİTTİYE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’taki faaliyetlere de değinen Akar, Türkiye’nin uluslararası hukuktan ve problemlerin dostane çözümünden yana olduğunu ifade etti. Bunun hiçbir şekilde taviz veya zafiyet olarak anlaşılmaması gerektiğini vurgulayan Akar, herhangi bir oldu bittiye izin vermeyeceklerini, Türkiye ve KKTC vatandaşların hakkını hukukunu çiğnetmeyeceklerini belirtti.

Akar, açıklamalarını şu şekilde bitirdi:

“Hazırlıklarımız da buna göre tamdır. Bu da bir tehdit değil. Biz sadece rasyonel bir şekilde iyi komşuluk ilişkilerinin devamını istiyor, karşı taraftan da buna uygun cevap vermesini bekliyoruz. Fatih, Yavuz sondaj gemilerimizi, Barbaros Hayrettin Paşa, Oruç Reis sismik gemilerimiz görevlerini orada eksiksiz yapıyor. Hem ülkemizin hem de Kıbrıslı kardeşlerimizin hak ve hukukunun gereği neyse bunları yerine getiriyor. Bu konuda Deniz Kuvvetlerimiz başta olmak üzere Hava Kuvvetlerimiz ile yapılması gereken destek neyse bunları sonuna kadar verdik, vermeye devam edeceğiz. Oradaki haklarımızın gereği neyse bunları gerçekleştireceğiz. Herhangi bir oldubittiye asla izin vermeyeceğiz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.