Akar: Fırat’ın doğusunda ciddi belirsizlikler var

Akar: Fırat’ın doğusunda ciddi belirsizlikler var

Milli Savunma Bakanı Akar 'Münbiç'te bize verilen sözler çerçevesinde yapılması gereken hareketler var. Bunlar şu ana kadar yapılmadı' dedi.

A+A-

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye Demokratik Güçleri'nin kontrolündeki Fırat'ın doğusunda ve Mınbiç'te kendileri açısından "belirsizlikler" yaşandığını söyledi. ABD ile geçen yıl mutabakata vardıkları "Mınbiç yol haritası"nın hala hayata geçirilmediğini anlatan Akar, ABD'yi eleştirdi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Bakan Akar, Özel Kuvvetler İhtisas Kursu Kapanış Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Akar, El Kaide bağlantılı HTŞ'nin üssü jhaline gelen Suriye’nin İdlib kenti hakkında, “İdlib’deki faaliyetler devam ediyor. Bu konuda Rusya ile temaslarımız sürüyor. Sahada ilgili komutan arkadaşlarım, karargahlarda ilgili personel, gerektiğinde de bakanlar düzeyinde bizler, Rusya ile gerekli konuşmaları yapmak suretiyle ateşkes ihlallerinin önlenerek ateşkesin korunmasına yönelik çalışıyoruz” dedi.
 
Akar, Fırat’ın doğusu için de “Fırat’ın doğusunda, Münbiç’te ciddi belirsizlikler var. Münbiç'te bize daha önce verilen sözler çerçevesinde yapılması gereken hareketler var. Bunlar şu ana kadar yapılmadı. Bunu her seferinde muhataplarımıza hatırlatıyoruz” diye konuştu.

Komşu ülkelerin toprak bütünlüğüne saygılı olduklarını savunan Akar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak burada bize karşı bir tehdidin, tehlikenin oluşmasına, ilerleyen zamanlarda da bunun gelişmesine ve başımıza bela olmasına göz yummayacağımızı söylüyoruz. Komşumuz olan bu bölgede oldubittiye göz yummayacağımızı, izin vermeyeceğimizi bütün dünyaya söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Barışçıl yollarla, diyalogla problemlerin çözülmesini arzu etmekle birlikte gerektiğinde ‘ölürsem şehit kalırsam gazi’ anlayışı içinde milli planlarımızı da uygulayabileceğimizi bütün dünyaya bildirdik.”

Türkiye; hem Fırat'ın doğusunda oluşturulacak güvenli bölgenin kontrolünü hem de yerel yönetim güçlerine devredilen Minbiç'ten, hala var olduklarını öne sürdüğü Suriye Demokratik Güçleri'nin çıkarılmasını istiyor. 

(Artı Gerçek)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.