Afyon’da saldırıya uğrayan 19 yaşındaki işçi: Saldırı ırkçı ve planlıydı

Afyon’da saldırıya uğrayan 19 yaşındaki işçi: Saldırı ırkçı ve planlıydı

.

A+A-

'Hastanedeyken, köydeki bazı yetkililerin bizimkilere ‘Burayı hemen boşaltın, buradakiler sizi istemiyorlar, bir olay çıkmadan burayı boşaltın’ dediğini öğrendim.'

Afyon’da ırkçı saldırıya uğrayan Kürt işçilerden İsmail Tan, grubun kendilerine yönelik kullandığı ifadelere dikkat çekerek, "Saldırı ırkçı ve planlıydı" dedi.

Kürtlere yönelik ırkçı saldırılar arttı. Son bir ay içerisinde Ankara, Afyon ve Konya'da 3 ayrı saldırı yaşandı. Bu saldırılarda Hakim Dal hayatını kaybederken, 2’si ağır olmak üzere 15 kişi yaralandı. Afyon’un Sultandağı ilçesine bağlı Dereçine beldesinde 19 Temmuz'da yaşanan saldırıda 20 kişilik aileden 7'si yaralandı. Saldırı sonrası memleketleri Diyarbakır'a geri dönen Azize Tan ve oğlu İsmail Tan (19), yaşananlarını Mezopotamya Ajansı’na (MA) anlattı.


JANDARMA: ŞİKAYETE GEREK YOK

Bayram arifesine denk gelen olay günü 3 kuzeniyle birlikte berbere gittiklerini ve saç kesim sırasının sık sık başkalarına verilmesi üzerine itirazda bulunduklarını anlatan İsmail Tan, sonrasında işletme sahibinin ırkçı söylemler ve hakaret etmeye başladığını söyledi. Olayı karakola bildirdiklerini belirten Tan, "Jandarma bize ‘Şikayet etseniz de dava 4-5 yıl sürer. Gerek yok’ diyerek, yaşananları görmezden gelmemizi istedi" dedi.


‘İP GETİRİN BAĞLAYALIM’  

Askerler gittikten sonra da kendilerine yönelik saldırının sürdüğünü vurgulayan Tan, sonrasında yaşananları şöyle anlattı: “Biz de uğraşmak yerine çadıra dönelim dedik. Kuzenlerim su alıp dönerlerken, berber ve babası onlara ‘Ne bakıyorsunuz?’ diye soruyor. Kuzenlerim de ‘Bakmadık’ diyor. Sonrasında berber ve babası ile kıraathanedeki kişiler saldırıyor. Ben de kuzenlerime doğru koşmaya başladım. Ardından hep beraber eve doğru kaçtık. Çünkü yaklaşık 30-40 kişi saldırdı. Kuzenlerimle kaçarken ayrıldık. Beni yakaladılar. Küfrederken, ‘Teröristsin sen, bize özgürlük işareti yaptın’ diyorlardı. Ama alakası yoktu. Döverlerken telefonla video da çekiyorlardı ve ‘Getirin ip getirin, bağlayalım’ diyorlardı. Kaçtıktan sonra tekrar yakalayıp dövdüler."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.