Afrin için Soruşturma Komisyonu kurulması talebi

Afrin için Soruşturma Komisyonu kurulması talebi

TEV-DEM, Afrin'de işlenen suçlardan BM, Rusya ve uluslararası koalisyonu sorumlu tutarak, Soruşturma Komisyonu kurulmasını talep etti.

A+A-

Haber Merkezi - Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Türkiye ve ona bağlı ÖSO gruplarının Afrin bölgesindeki uygulamalarını yazılı bir açıklama ile kınayarak, “Türk devleti ve ona bağlı çete grupları, işlediği insanlık dışı suçlarını uluslararası toplumun gözü önünde yapmaktadır” dedi.

'AFRİN'DE YAŞANANLAR ŞENGAL'İN DEVAMI'

Türkiye ve bağlı grupların 2018 yılından bu yana Afrİn bölgesindeki uygulamalarını devam ettirdiğine değinilen açıklamada, “Türk devleti destekli çeteler, bölge halkını zorunlu göçe tabi tutarak ahlaki değerleri çiğniyor. Afrin’de yaşanan olaylar Şengal katliamının bir devamı olarak, kadına karşı işlenen suçlar doruk noktasına ulaşmıştır. İşgalci Türk devleti işgalinin ilk gününden bu yana çete gruplarını destekleyerek, sivillere karşı katliam, etnik soykırım, kadın, çocuk ve insan kaçırmaya devam ederek, demografik yapıyı değiştirmektedir" denildi.

Kaçırılan kadınların ÖSO merkezlerinde çıplak bir halde fiziki işkenceye tabi tutulmasının insanlık onuruna sığmayan bir davranış ve bütün dünya kadınlarına yapılmış bir hakaret olduğu vurgulanan açıklama şöyle: “Özellikle insanlık dışı uygulamaya tabi tutulan Kürt kadını olması, insanlık devrimine öncülük eden kadın iradesini hedeflemeyi amaçlamaktadır. Bu tür uygulamalar işgalci Türk devleti ve ona bağlı çete gruplarının yenilgisini ispatlamaktadır.

'ULUSLARARASI TOPLUMLAR SUÇLARA ORTAKTIR'

Türk devleti ve ona bağlı çete grupları, işlediği insanlık dışı suçlarını uluslararası toplumun gözü önünde yapmaktadır. Afrİn bölgesi unutulmuş bir bölge olduğundan ve Suriye'nin uluslararası ve coğrafi hesaplarının ötesinde, işgalci Türk devletinin yanı sıra çeteler ve terörist gruplar da toplanmıştır.

'SORUŞTURMA KOMİSYONU KURULMALI'

TEV-DEM olarak bunun ana sorumluluğunun bölgedeki meşru rolünü kaybeden BM'nin yanı sıra Suriye'deki durumla ilgilenen Rusya ve Uluslararası Koalisyon'a ait olduğunu söylüyoruz. Uluslararası İnsan Hakları Örgütleri özellikle de kadına yönelik işlenen suçlarla alakadar kurumların sessizliğini lanetliyor, gereken müdahalenin yapılması için Afrİn bölgesinde işlenen suçlar için soruşturma komisyonu kurulmasını talep ediyoruz.” 

MA

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.