AFAD: 6 kişi hayatını kaybetti, en az 202 kişi yaralandı

AFAD: 6 kişi hayatını kaybetti, en az 202 kişi yaralandı

.

A+A-

AFAD, İzmir Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6,6 şiddetinde bir depremde ilk belirlemelere göre 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve en az 202 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İzmir’de saat 14.51'de merkez üssü Seferihisar ilçesi olan 6,6 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem ardından bölgeden ilk elden bilgiler de gelmeye başladı. 

Yıkımın yoğun olduğu Bayraklı ilçesinde bulunan Manavkuyu Mahallesi Sakarya Caddesi’nde yıkılan bir binada 60 kişinin olduğu tahmin ediliyor. Binadan bir saat içinde 7 kişi çıkarıldı. Çıkarılanlar arasında birinin bebek olduğu öğrenildi.

AVUKATLARIN OLDUĞU BİNADA YIKIM

Manavkuyu’da ÖHD’li avukatlarının yanı sıra çok sayıda avukatlık bürosunun bulunduğu bir bina da yıkıldı, enkaz altında kalan avukatlardan Esercan Turgut'un (27) durumunun iyi olduğu ve enkaz altından kurtarılmayı beklediği belirtildi.

TRAFİK YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR

Yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, İzmir genelinde camilerden anonslar geçilerek yaşanan yoğunluk nedeniyle özel araçlarla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulunuluyor. Bölgede artçı sarsıntılar devam ederken, çok sayıda hasarlı bina olduğu bilgisi de mevcut. Telefon ve internet erişiminde sorunlar yaşanmaya ve yurttaşların dışarıda endişeli bekleyişleri ise sürüyor.

Öte yandan Alsancak ilçesinde de bir köprünün yıkıldığı gelen görüntüler arasında. Seferihisar ilçesinde ise küçük çaplı tsunami nedeniyle deniz taşması meydana geldi. Yetkililer denizden uzak durulması konusunda çağrıda bulundu.

AFAD: 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ,  202 KİŞİ YARALI

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü İzmir'in Seferihisar açıkları olan depremde 1'i boğulma olmak üzere 6 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 202 kişinin yaralandığını bildirdi.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada,"Sağlık Afet Koordinasyon Merkezinden alınan bilgilere göre, 1'i boğulma olmak üzere 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 120 vatandaşımız da yaralanmıştır. AFAD Başkanlığı tarafından, bölgede yürütülen çalışmalarda kullanılmak üzere 3 milyon lira acil yardım ödeneği gönderilmiştir. Sakarya, Bursa ve Afyon'dan 3 mobil koordinasyon tırı bölgeye yönlendirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA 

Açıklama yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Şu ana kadar tespitlerimiz 4 binanın tam olarak yıkılmış olduğu. 10'un üzerinde de yan yatmış bina var. Çok hasarlı binalar da var" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise,  depremin ardından "Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 binanın yıkıldığı ihbarı geldi" açıklamasında bulundu. Soylu, "Uşak, Denizli, Manisa, Balıkesir, Aydın ve Muğla'da binalarda ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir" ifadelerini kullandı.

DENİZDEKİ BALIKÇILARDAN HABER ALINAMIYOR

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de yaptığı açıklamada, açıkta olan balıkçılardan haber alınamadığını duyurdu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.