AB’nin seyahat listesine Türkiye yine giremedi

AB’nin seyahat listesine Türkiye yine giremedi

.

A+A-

 Koronavirüs pandemisi nedeniyle AB’nin hazırladığı “zorunlu haller dışında gidilmemesi gereken ülkeler" listesinde Türkiye yine almadı. Türkiye’de günlük vaka sayıları henüz 5 binin altına düşmüş değil; ancak buna rağmen Rusya dün uçuş yasaklarını 22 Haziran itibarıyla kaldırma kararı almıştı.

Fakat AB beklenen esnekliği henüz göstermeme eğiliminde. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Türkiye'yi "güvenli seyahat listesine" almaması üzerine Belçikalı tur operatörü TUI, seyahat kısıtlamaları nedeniyle bu yaz tatilinde aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Avrupa Birliği dışındaki ülkelere yönelik tüm paket tatilleri iptal etme kararı aldı.

Tunus ve Dominik Cumhuriyeti de listede yok

BBC’nin haberine göre TUI, turizm haraketliliğinin en yoğun olduğu Temmuz ve Ağustos döneminde Türkiye, Tunus ve Dominik Cumhuriyeti gibi popüler tatil ülkelerine turist göndermeyecek.

TUI Belçika sözcüsü Sarah Saucin, AB dışına zorunlu olmayan seyahatlerin hala önerilmediğine işaret ederek, bu konuda yakın gelecekte bir değişiklik olasılığı görünmediğini vurguladı.

Saucin, "Avrupa dışındaki varış noktalarının neredeyse tamamı hala kırmızı listede ve muhtemelen bir süre daha öyle kalacak. Müşterilerimize netlik sağlamak için Temmuz ve Ağustos aylarında Avrupa dışındaki tüm varış noktalarına yönelik paket tatilleri iptal ettik" dedi.

TUI'nin iptal ettiği tatil ülkeleri arasında Türkiye'nin yanı sıra Tunus, Meksika, Jamaika, Maldivler, Dominik Cumhuriyeti ve Miami de bulunuyor.

AB komisyonu, yüksek vaka sayıları nedeniyle Türkiye'yi, "zorunlu haller dışında gidilmemesi gereken ülkeler" listesinden henüz çıkarmadı.

Birliğin iki haftada bir yaptığı güncellemeler kapsamında, kısıtlama uygulanmayacak ülkeler listesine Lübnan, Sırbistan, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk dahil edilirken Türkiye yine yer almadı.

AB'nin seyahat kısıtlaması uygulamayacağı ülkeler şunlar: “ABD, Arnavutluk, Avsutralya, Çin ( sadece Hong Kong. Karşılıklılık olursa ülkenin tamamı), Güney Kore, İsrail, Japonya, Lübnan, Kuzey Makedonya, Ruanda, Sırbistan, Singapur, Tayland, Tayvan ve Yeni Zelanda.

AB tarafından 1 Temmuz'da güncellenecek listede, Türkiye'ye yönelik kısıtlamaların yumuşatılıp yumuşatılmayacağı belli değil.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.