Abdullah Keskin: Kitap basamayacak noktaya geldik

Abdullah Keskin: Kitap basamayacak noktaya geldik

.

A+A-

 Keskin, Avesta Yayınları olarak kağıt ve diğer maliyetlerin arması nedeniyle artık kitap basamayacakları bir noktaya geldiklerini belirtti.

Dolar-TL kurundaki yükselmeyle birlikte yayıncılık sektörü de zor günler yaşıyor.

Yıllardır Kürtçe kitap yayınlayan ve Kürtçe yayıncılığın önemli yayınevlerinden biri olan Avesta Yayınları, kitap yayınlamayı bırakma noktasına geldi.

 

Avesta Yayınları logosu

1995 yılından bu yana kendi başına Kürtçe kitaplar yayınlayan ve bazı Kürtçe dergilere destek sunan Avesta şu ana kadar 800'e yakın kitap çıkardı.

Avesta Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Keskin,  kağıt ve diğer maliyetlerin yüksek olmasına dikkat çekerek artık kitap basamayacakları bir noktaya geldiklerini ifade etti. 

Keskin, mevcut kur artışı ve artan fiyatlar nedeniyle yayınevinin yayın hayatına ara vermek zorunda kalabileceğini kaydetti.

Rûdaw’a konuşan Keskin, yıl sonuna kadar, sözleşmesi imzalanmış ve Kürtçeye çevrilmiş 10'a yakın kitap yayınlayacaklarını, fakat ardından çalışmalarına devam etmelerinin zor olacağını bildirdi.

"Yola devam etme şansı kalmadı"

Keskin, artan maliyetler nedeniyle kitap basımının borçlanmaya sebep olduğunu ve yayınevinin baskıya devam etme şansının kalmadığını ekledi.

Keskin şöyle konuştu:

"Hazırladığımız ve anlaşmaları yapılmış kitapları yayınlamak zorundayız, fakat sonrasında kitap basımına devam etmenin herhangi bir yolu kalmadı. Bastığımız kitapların tamamını satsak bile, masrafların yarısını karşılamaya yetmez. Bir sene içinde her şeyin fiyatı dörde katlandı, dolayısıyla yayıncıların kendi imkanlarıyla yola devam etme şansları kalmadı. Yılbaşından sonra ne değişir, durum neye göre şekillenir henüz net değil, fakat kesin olan şey şu ki artık eskisi gibi çalışmalarımıza devam edemeyeceğiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.