ABD’nin Suriye Temsilcisi: Peşmerge ve HSD eşsiz bir rol oynadı, destek sürmeli

ABD’nin Suriye Temsilcisi: Peşmerge ve HSD eşsiz bir rol oynadı, destek sürmeli

.

A+A-

Joel Rayburn, ABD Kongresi’nin Dışişleri Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, Peşmerge ve Demokratik Suriye Güçleri’nin (HSD) IŞİD’le mücadeledeki rolüne vurgu yaptı.

ABD’nin Kürtlerle olan işbirliğine övgüde bulunan Rayburn, ülkesinin Kürtlere desteğinin sürmesi gerektiğini vurguladı.

Rayburn şunları söyledi:

“Şüphesiz Peşmerge Güçleri Irak’ta, Demokratik Suriye Güçleri de Suriye’de etkili ve eşsiz bir rol oynadılar. IŞİD’in yok edilmesinde çok iyi birer müttefikimizdiler. Yani şunu diyebilirim ki Kürtler IŞİD’in yok edilmesinin temel gücüydü. Elbette diğer müttefiklerimiz de bizimleydi. Örneğin Araplar ve Iraklı güçler, Suriye’de de Hristiyanlar ve tüm dünya ile Uluslararası Koalisyon da vardı. Fakat sahada, evet, Kürtler temel güçtü. Yani Irak ve Suriye’de IŞİD’in iki hilafetinin yok edilmesi IŞİD üzerinde baskı yarattı ve hilafeti tamamen yok oldu. Bir kez daha söylüyorum: Kürtler eşsiz bir rol oynadı.”

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Rayburn, Türkiye, Mısır, Bahreyn ve İsrail’in ardından 7 Aralık’ta Rojava’yı ziyaret etmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, IŞİD yetkilileriyle görüşen Rayburn’le ilgili, "Özel Temsilci, İsrail, Türkiye ve Mısır'da, Suriye'deki durumu ele aldı. Burada ana konular, ortak tehditlerle mücadele ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) 2254 sayılı kararı çerçevesinde Suriye savaşına kalıcı, barışçıl ve siyasi çözüm bulunmasıydı" açıklamasında bulunmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.