ABD'li yetkililer kara operasyonu için tarih verdi

ABD'li yetkililer kara operasyonu için tarih verdi

.

A+A-

Washington Post gazetesine konuşan ABD'li yetkililer, Türkiye'nin Rojava’ya düzenlemeyi planladığı kara operasyonunu bu ay başlatabileceğini söyledi.

ABD Savuma Bakanlığı Pentagon'un, Demokratik Suriye Güçleri ile (DSG) ortak devriyeleri artıracağı da belirtiliyor.

ABD'nin önde gelen yayın organlarından olan Washington Post, ABD'nin Türkiye'yle artan gerilime rağmen, DSG ile iş birliğini artıracağını yazdı.

Gazeteye konuşan üç ABD'li yetkili, Pentagon'un DSG ile ortak devriyeleri artıracağını, bu durumun ABD ve Türkiye arasında gerilimi daha da yükselteceği kaydetti.

ABD’li yetkililer ayrıca, Türkiye'nin kara operasyonunu bu ay başlatabileceğini söyledi. Yetkililer, bu durumun Suriye'deki ABD'liler ile bölgede istikrarı riske atacağını belirtirken, ABD ordu sözcülerinden Joseph Buccino da “Böyle bir adımın Suriye'de zor kazanılan güvenlik ve istikrarı tehlikeye düşürmesinden endişeliyiz” dedi.

DSG’nin ABD'nin güvenilir ortağı olduğunu belirten Buccino, Türkiye'nin operasyonları nedeniyle ABD'nin bölgedeki askerlerinin çoğunu daha güvenli yerlere çektiğini söyledi: “Ayrıca, birliklerin çoğunu geri çektiğimiz bir yerde, deneyimli, tanınmış ve güvenilir ortaklarımız olan DSG'nin güvenliğinden endişe duyuyoruz.”

ABD'nin Rojava’da yaklaşık 900 askeri bulunduğunu hatırlatan yetkili, ABD güçlerinin çoğunlukla IŞİD militanlarının tutuklu olduğu kampların çevresinde görev yürüttüğünü belirtti.

DSG Sözcüsü Ferhad Şami de, Türkiye'nin “sınırlı bir kara operasyonu” düzenleyeceğine dair işaretler aldıklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.