ABD'li Generallerle Akçakale'de Güvenli Bölge Toplantısı

ABD'li Generallerle Akçakale'de Güvenli Bölge Toplantısı

Güvenli bölge konusunda görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye’ye gelen ABD’li iki korgeneral Ankara temaslarının ardından Akçakale'ye geçti.

A+A-

ABD’nin Avrupa Kuvvetler Komutan Yardımcısı Korgeneral Stephen Twitty ile Merkez Kuvvetler Komutan Yardımcısı Thomas Bergeson, Suriye’nin kuzeyine kurulması planlanan güvenli bölge konusunda görüşmelerde bulunmak üzere dün Ankara’ya geldi.

 

Genelkurmay Başkanlığı karargahında askeri yetkililer ile toplantılara katılan ABD’li korgeneraller ile beraberindeki heyet, bugün öğle saatlerinde ise Ufa’ya hareket etti. Urfa Havalimanına inen ABD’li korgeneraller ile beraberindeki heyet güvenlik önlemleri arasında saat 15.30 sıralarında Akçakale’ye ulaştı. Türkiyeli askeri yetkililer, ABD’li korgeneraller ile beraberindeki heyet, Müşterek Harekat Merkezi’nin kurulu olduğu 3’üncü Hudut Alay Komutanlığı’na giriş yaptı.

 

Müşterek Harekat Merkezi’nde yapılan toplantıya katılan ABD’li korgenerallere güvenli bölge ile ilgili sürecin, Türkiye tarafının taleplerinin ve "rahatsız" olunan konuların anlatıldığı bildirildi. Bir saat süren toplantının ardından, komutanlar 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı'ndan ayrıldı.

 

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

 

Milli Savunma Bakanlığı da toplantının yapıldığını duyurdu. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Suriye'nin kuzeyinde, Fırat'ın doğusunda tesisi planlanan Güvenli Bölge'ye yönelik çalışmalar kapsamında Akçakale'deki Birleşik Müşterek Harekât Merkezi'nde ABD askeri heyetinin de katılımıyla toplantı gerçekleştirildi. ABD'li heyet dün de Güvenli Bölge faaliyetlerine ilişkin Genelkurmay Karargahı’ndaki toplantıya katılmıştı" ifadeleri kullanıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.