ABD'li general, Rojava'da YPG ve DSG'li Komutanlar ile bir araya geldi

ABD'li general, Rojava'da YPG ve DSG'li Komutanlar ile bir araya geldi

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gittiği sırada, Rojava’da bulunan ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) Orgeneral Kenneth McKenzie’nin, DSG ve YPG komutanları Mazlum Kobani ve Miroz Ahmed ile görüştü

A+A-


ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gittiği sırada, Rojava’da bulunan ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) Orgeneral Kenneth McKenzie’nin, DSG ve YPG komutanları Mazlum Kobani ve Miroz Ahmed ile görüştüğü öğrenildi.


Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın Sözcüsü Mustafa Bali, Twitter'dan, CENTCOM komutanı Orgeneral McKenzie ve IŞİD Karşıtı ABD Öncülüğündeki Koalisyon'un temsilcilerinden Büyükelçi William Roebuck'un, Rojava'da DSG’nin konrolündeki bölgeyi ziyaret ettiğini duyurdu.


ABD’li generalin Haseki kentinde Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutanı Mazlum Kobani ve YPG’li Niroz Ahmed ile bir görüşme gerçekleştirdiğini aktardı.

Paylaşılan fotoğraflarda, ABD'li yetkililerin DSG Komutanı Mazlum Kobane ile bir araya geldiği görüldü.

McKenzie’nin Rojava’da olduğu bir dönemde ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de bugün Türkiye'de görüşmelerde bulunacak.


ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Jeffrey'nin Ankara'da, Suriye'de son dönemde yaşanan gelişmeleri, Fıratın doğusu ve güvenli bölge konusunu ele alacağı bildirilmişti.


Türkiye, YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de 'terör örgütü' olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Türkiye'nin bu tezini kabul etmiyor. ABD, DSG'yi Suriye'deki stratejik ortağı olarak görüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.