ABD’den Türkiye’deki bazı şirket ve kişilere yaptırım

ABD’den Türkiye’deki bazı şirket ve kişilere yaptırım

ABD Maliye Bakanlığı, Türkiye, Suriye, Körfez ve Avrupa’da faaliyet gösteren bazı şirket ve kişilere, IŞİD’e mali ve lojistik destek sağladıkları gerekçesiyle yaptırımlar getirdi.

A+A-

Haber Merkezi- ABD Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bazı şirket ve şahısların IŞİD’e destek sağlayanlara yaptırımlar öngören kararname kapsamında kara listeye alındığı belirtildi.

Açıklamada, merkezi Türkiye’de bulunan Sahloul döviz şirketi, El-Sultan para transferi şirketi ve ACL ithalat ihracat şirketinin yanı sıra İsmail Bayaltun ve ağabeyi Ahmet Bayaltun olmak üzere iki Türk vatandaşının da IŞİD’e mali ve lojistik destek sağlamaktan dolayı yaptırımların hedefi olduğu kaydedildi.

Yaptırım listesine alınanlar arasında Afganistan’daki Nejaat adlı sosyal yardım örgütüyle örgütün Seyid Habib Ahmed Han ve Rohullah Vekil adlı iki üst düzey yetkilisi de bulunuyor. Bu örgüt ve kişiler de IŞİD’in Afganistan’daki kolunun faaliyetlerini desteklemekle suçlanıyor. Listede Suriye’de faaliyet gösteren Tawasul adlı bir şirket de var.

ABD Maliye Bakanı Steven Mnuchin açıklamasında, açıkladıkları yeni yaptırım kararını, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin ölümüyle sonuçlayan Amerikan özel kuvvetleri operasyonunun ertesindeki baskı taktiğinin bir devamı olarak niteledi.

Mnuchin, “Bağdadi’ye karşı başarılı operasyonun ardından, Trump yönetimi IŞİD’in kalan terör hücrelerini de tamamen ortadan kaldırmaya kararlı” ifadelerini kullandı.

Yaptırım listesine alınanların ABD’deki olası mal varlıkları donduruluyor ve Amerikalılar’ın onlarla iş yapması yasaklanıyor.

Kaynak: Amerikanın Sesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.